Oseminte umane găsite pe un câmp. Amplă acțiune a polițiștilor

0

Anchetă de proporții declanșată de polițiștii botoșăneni, după ce pe un câmp din apropierea satului Bivolari, din comuna Dobârceni, au fost găsite mai multe oseminte umane. Investigațiile au fost declanșate în cursul după-amiezii de miercuri, 27 mai a.c., la sesizarea unui localnic, care a găsit un craniu uman, undeva în apropierea unui iaz. Bărbatul plecase la munca câmpului, iar când a dat peste rămășițele umane i-a anunțat pe polițiști.

La fața locului a ajuns o echipă operativă, care a încercuit imediat zona și a efectuat o cercetare amănunțită a locului, fiind găsite alte două fragmente osoase. La lăsarea întunericului, polițiștii au fost nevoiți să-și întrerupă activitățile, însă căutările au fost reluate în cursul dimineții de astăzi. Astfel, zeci de polițiști, jandarmi, dar și lucrători de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență au ajuns la fața locului și au verificat toată zona. Din cauza terenului accidentat și a suprafeței destul de extinsă, în activitățile de cercetare s-a folosit inclusiv autoșenilata de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Cercetările au luat sfârșit astăzi după-amiază, după ce anchetatorii au verificat tot câmpul, însă nu au mai fost găsite alte fragmente osoase. ”Au fost descoperite o serie de articole vestimentare, care urmează să fie examinate criminalistic. Fragmentele osoase au fost ridicate de către Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării unor expertize, cu speranța identificării unor noi elemente care să ajute la stabilirea identității persoanei și eventual a cauzelor morții. Cercetările sunt efectuate sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Toate indiciile conduc spre ipoteza că osemintele ar aparține unei femei din comuna Dobârceni, care a dispărut în toamna anului trecut. Pe 17 octombrie 2019, Climenţa Asoltani, în vârstă de 77 de ani, a fost până la fiul său şi l-a ajutat la diverse treburi gospodăreşti, iar seara a plecat spre casă. Doar că după câteva zile fiul septuagenarei a mers la locuinţa mamei sale şi a constatat dispariţia femeii, motiv pentru care a sesizat poliţia. Operaţiunile de căutare au început chiar de atunci, poliţiştii făcând mai multe verificări în încercarea de a-i da de urmă. Ba mai mult, s-a cerut şi ajutorul populaţiei. Căutările s-au derulat pe parcursul mai multor zile, inclusiv cu sprijinul a zeci de angajați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. A fost o adevărată mobilizare de forţe, dar cu toate acestea femeia nu a fost găsită. Acum, însă, surse apropiate anchetei au confirmat că rudele bătrânei ar fi recunoscut articolele de îmbrăcăminte găsite de câmp și prin urmare există posibilitatea ca osemintele umane să fie ale femeii. Cazul va fi elucidat de polițiștii de la Investigații Criminale, care vor încerca să refacă întregul fir al evenimentelor.

Deja ai votat!
se încarcă...