Trei pacienţi dializaţi de la Dorohoi diagnosticaţi cu covid19

0

Trei pacienţi ai centrului de dializă de la Dorohoi au fost internaţi, marţi la amiază, după ce au fost diagnosticaţi cu covid19. Cei trei, cu vârste de 56, 68 şi 74 de ani, au fost testaţi pentru noul coronavirus împreună cu mai mulţi pacienţi ai centrului, în urma unei anchete epidemiologice desfăşurate de DSP Botoşani.

Transportul celor trei a fost de o autospecială de transport victime multiple a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, fiind aduşi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean. Potrivit medicilor, starea lor este una buna în prezent.

Cazurile vin după ce centrul de dializă privat din municipiul Botoșani a primit, la începutul lunii mai, o lovitură gravă din cauza covid19. Nu mai puțin de opt cadre medicale au fost confirmate, marți noapte, cu covid19. A fost vorba de 3 medici și cinci asistenți, care au dus astfel totalul celor afectați la 27 de persoane afectate de noul coronavirus. Toți pacienții declarați pozitiv au fost aduși cu ambulanţele la spital pentru a fi internați.

Cele două centre, care aparţin aceleiaşi companii, asigură serviciile de dializă la peste 150 de botoșăneni şi locuitori din judeţele vecine.

Până pe 27 mai, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani au fost diagnosticate cu COVID 734 de persoane, dintre care, până în prezent, au fost declarate vindecate 489.

Dintre acestea, 276 sunt cadre medicale, 230 fiind declarate vindecate.

Deja ai votat!
se încarcă...