Asociaţia Nord ajută 140 de seniori botoşăneni

0

În perioada 30 mai – 7 iunie, Asociația Nord distribuie în județul Botoșani 140 de pachete cu produse sanitare și alimentare, destinate persoanelor vârstnice aflate în situații vulnerabile. Cei 140 de beneficiari sunt din comunele Păltiniș, Hudești, George Enescu, Hilișeu-Horia, Mileanca, Pomârla și Rădăuți-Prut. Seniorilor incluşi în acest proiect li se va evalua starea de sănătate și vor fi informați cu privire la pericolul de infectare cu noul coronavirus.

Proiectul este finanțat prin Programul “Start ONG”, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

14 voluntari ai Asociației Nord, instruiți în evaluarea simptomelor COVID19 și aplicarea chestionarelor de depresie și urgențe medicale, se vor deplasa în teren unde, în colaborare cu primăriile, serviciile sociale și medicii de familie, vor identifica persoanele vulnerabile. Grupul țintă al proiectului este reprezentat de persoane cu vârsta de peste 65 de ani din mediul rural, județul Botosani, aflați în situatii sociale precare: locuiesc singuri, au un venit lunar sub 1.000 de lei, suport familial redus, multiple comorbidăți medicale. În cazul persoanelor cu risc ridicat de infectare cu noul coronavirus, patologii medicale sau depresie, vor fi anunțate, după caz, 112, medicul de familie, serviciile sociale“, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanţii Asociaţiei Nord.

Vârstnicii vor beneficia de evaluarea bi-lunară a sănătății timp de două luni de la prima vizită.

Proiectul “SUPORT – Susținerea, informarea și evaluarea clinico-psihologică a grupurilor vârstnice vulnerabile din mediul rural din județul Botosani” este derulat de Asociația Nord şi finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Asociația Nord contribuie la dezvoltarea prin cultură a regiunii de Nord: Botoșani – Suceava – Iași – Cernăuți – Chișinău. Misiunea asociației este de a contribui la dezvoltarea regiunii de Nord prin stimularea spiritului civic și proactiv al tinerilor din Nord, prin întărirea, pentru localnici, a sentimentului de apartenență la o comunitate vie și valoroasă și prin promovarea acestui spațiu ca nod cultural și turistic între cele trei frontiere (România, Republica Moldova, Ucraina).

Start ONG este un program lansat de Kaufand România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Deja ai votat!
se încarcă...