Ceremonii de depunere a jurământului în structurile MAI

0

Astăzi, la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani a avut loc festivitatea de depunere a jurământului militar de către elevii din cadrul Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră Avram Iancu, Oradea, promoţia februarie-decembrie 2020.

Cei șapte elevi repartizați la structurile din județ, pentru executarea stagiului de practică profesională, au rostit la unison :

Eu…jur credință patriei mele, România!

Jur să-mi apăr țara , chiar cu prețul vieții!

Jur să respect Constituția, legile țării și regulamentele militare!

Așa să-mi ajute Dumnezeu!

Depunerea Jurământului Militar este un moment unic şi emoționant. Sentimentele de mândrie și de asumare a unei mari responsabilități, trăite în acest moment, le vor călăuzi pașii în carieră. Mult succes în carieră celor care astăzi au depus Jurământul Militar”, se arată într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Ceremonie asemănătoare a avut loc și la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), unde nouă viitori pompieri au depus jurământul militar, în prezența inspectorului șef al ISU Botoşani, colonel dr.ing. Mihail Cristian Amarandei și a prim adjunctului inspectorului șef, colonel Dan Decebal Muraru.

„Le urăm viitorilor subofițeri pompieri să aibă parte de mult succes în activitatea profesională, să poarte cu mândrie haina militară și să facă cinste armei pompierilor prin faptele lor în toate împrejurările”, au menționat reprezentanții ISU Botoșani.

+5 -1
se încarcă...