Efective mărite de forțe de ordine publică pentru minivacanța de 1 Iunie

0

Anunțul făcut de autorități privind relaxarea măsurilor luate în contextul epidemiei de coronaviru, începând cu 1 iunie, i-a pus în alertă pe polițiștii botoșăneni. Mai ales că relaxarea vine în contextul în care angajații din sistemul bugetar vor beneficia de un weekend prelungit, ziua de 1 iunie fiind declarată nelucrătoare.

Prin urmare, polițiștii botoșăneni, împreună cu celelalte structuri de ordine și siguranță publică, vor fi în alertă în următoarele zile și vor acționa pentru prevenirea criminalității și pentru fluidizarea și monitorizarea traficului, în vederea preîntâmpinării producerii unor evenimente neplăcute.

„În perioada 28 mai – 1 iunie a.c., au fost luate măsuri suplimentare pentru prevenirea faptelor ilegale, prin asigurarea unei prezente suplimentare a efectivelor de ordine publică în teren. Astfel, peste 700 de polițisti, jandarmi și polițiști locali vor acționa pentru protejarea și sprijinirea cetățenilor”, se arată într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul de Poliție Județean.

Misiunea forțelor de ordine se va concentra, în principal, pe activități de menținere a ordinii și siguranței publice în zonele cu o fluență mare de public.

Totodată, polițiștii vor monitoriza traficul rutier, pe drumurile naționale și județene, pentru fluidizarea circulației și prevenirea evenimentelor rutiere.

„Vă recomandăm să conduceți cu atenție și prudență și să respectați indicațiile polițiștilor din teren”, este mesajul polițiștilor botoșăneni pentru cei care vor pleca la drum.

Deja ai votat!
se încarcă...