joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTFamilie fără casă după un incendiu

Familie fără casă după un incendiu

Gabriel, un băiețel de 7 ani din județul Botoșani cere ajutorul tuturor celor cu suflet mare să îl ajute că să își construiască o nouă căsuță unde să locuiască împreună cu părinții și surioară care urmează să vina pe lume.

Casa în care locuiau până în urmă cu două zile, a fost mistuită de un incendiu, iar ei nu au mai reușit să salveze nimic din interior. Forțați de împrejurări, s-au mutat la bunici, unde locuiesc șase persoane în două cămăruțe înguste.

Drama lui Gabriel și a părinților săi a ajuns la urechile multor oameni care au rămas impresionați de acest caz. Cu lacrimi în ochi, băiețelul se gândește că nu o să mai aibă unde locui, iar cea mai mare durere a să este că în incendiu au ars și cădița de baie pentru viitoare surioară, dar și adidașii săi preferați, cu care mergea la școală. Abia se mai poate stăpâni din plâns, asta și pentru că știe că părinții săi nu au bani că să ridice o nouă locuința. „Acum stăm la mamaie. Nu am reuşit să mai salvăm nimic din casă. Doar hanoracul lui tati. Şi adidaşii au ars. Erau aici în sală, la colț. Erau adidașii mei buni”, spune copilul printre lacrimi.

Incendiul a fost observat de vecini, dar mult prea târziu. Casa în care locuia Gabriel și părinții săi a fost mistuită de flăcări, iar bunurile din interior și toate actele au fost distruse, rămânâd doar cu hainele de pe ei. Mama lui Gabriel este însărcinată în luna a VI-a și numai o minune a făcut să nu piardă sarcina în urmă șocului suferit. „Nu era nimeni acasă. Și când ne-am întors ieșea fum de peste tot. Am sărit repede să scoatem butelia. Nu am putut să mai salvăm nimic. Nici acte, nimic, nimic. Nici măcar niște hăinuțe. Deocamdată stau la soacra-mea. Suntem 6 persoane în două camere”, a spus Ana-Maria Pădurariu.

Pentru că nu mai aveau unde să stea, bunica din partea tatălui i-a primit să stea o perioadă la ea, dar nici acolo nu au condiții optimea, având în vederea că mamă lui Gabriel mai are puțin și va da naștere unui alt copil. „Au rămas copiii pe drumuri. I-am luat să stea la mine, dar nici eu nu am condiții să putem trăi toți. Nu își permit să își construiască altă casă. Trăiesc din alocația copilului și la muncă cu ziua că să trăiască de pe o zi pe altă”, a spus Ancuţa Prodan, bunica lui Gabriel.

Impresionați până la lacrimi, câțiva vecini au luat atitudine și au postat povestea familiei Pădurariu pe rețelele de socializare, iar reacțiile au apărut imediat. Unii au donat câte o sumă de bani, alții au reușit să trimită câteva hăinuțe pentru Gabriel și părinții săi, iar alții și-au manifestat intenția de a-i ajuta cu materiale de construcție pentru o nouă casă. „Găbiţu este un băiețel extraordinar și cum să nu îi ajuți?! Oricine care ar fi fost în locul meu ar fi făcut ce am făcut și eu ca să îi ajut. Gabriel a început să plângă că a ars cădița bebelușului și nu o să mai aibă unde face bebe baie, dar și adidașii cu care mergea la grădiniță, gjhiozdanelul și hăinuțele”, a povestit Denisa Ungureanu, o vecină care a lansat o campanie de strângere de fonduri.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
7.5 ° C
7.8 °
5.5 °
94 %
0.5kmh
100 %
joi
7 °
vin
10 °
sâm
16 °
Dum
14 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...