PSD a pierdut majoritatea în Consiliul Municipal Botoşani

♦ Pe final de mandat, PSD şi-a pierdut majoritatea în Consiliul Municipal Botoşani
♦ Daniela Cristina Roşu îşi păstrează mandatul de consilier municipal deoarece a contestat în instanţă hotărârea organizaţiei PSD prin care a fost exclusă din partid
♦ Cele două tabere politice din CL au acum câte 11 consilieri
♦ Daniela Cristina Roşu a declarat că va vota conform jurământului depus la intrarea în deliberativul local

0
Daniela Cristina Roşu îşi va continua activitatea în Consiliul Municipal Botoşani

Consilierii municipali botoşăneni s-au întrunit astăzi, 29 mai, în formulă completă. La şedinţă a fost prezentă şi Daniela Cristina Roşu, ales local exclus din PSD în această lună.

Pe 18 mai, organizaţia PSD a informat Consiliul Municipal că Daniela Cristina Roşu nu mai este membru al acestui partid, fiind exclusă pe 16 mai. O adresă similară a fost trimisă şi Instituţiei Prefectului, aleşii sociali democraţi aşteptându-se să fie parcurşi paşii legali pentru înlocuirea din deliberativul local a fostei lor colege de partid. Numai că, ieri, 28 mai, Daniela Cristina Roşu a adus la cunoştinţa Consiliului Municipal faptul că a contestat la Tribunalul Botoşani hotărârea de excludere din PSD. Potrivit reglementărilor legale în vigoare, în situaţia în care este contestată legalitatea deciziei de excludere din partid, data încetării de drept a mandatului unui consilier local este data rămânerii definitive a hotărâri judecătoreşti. Cu alte cuvinte, până la soluţionarea definitivă a litigiului dedus judecăţii la instanţa Tribunalului Botoşani, Daniela Roşu îşi exercită mandatul de consilier local.

Acea hotărâre (a organizaţiei PSD – n.r.) a fost neconstituţională, nelegală, nestatutară. Câtă vreme s-a luat o hotărâre fără un motiv scris, când în Statutul partidului avem 230 de articole, când nu se găseşte unui om un motiv concret, este abuz. A fost un abuz, este dreptul meu să contest şi am acţionat în consecinţă, fără să am pică pe cineva, Doamne fereşte! Ei şi-au exercitat dreptul de a mă exclude. Înainte de a mă exclude dumnealor din partid, eu mi-am exercitat un drept de vot. Acum, pentru că am făcut contestaţie, este dreptul meu, conform Codului Administrativ, să-mi continui activitatea. Deci Consiliul Local nu a avut cum, legal, să mă excludă, pentru că intentarea acţiunii mele în instanţă a suspendat acel act, respectiv hotărârea dată de PSD, organizaţia locală Botoşani”, a declarat astăzi, după şedinţa Consiliului Municipal, Daniela Cristina Roşu.

„Politica se face doar în campanie”

Din moment ce au exclus-o din partid, social democraţii nu o mai consideră ca făcând parte din grupul lor de aleşi locali. Daniela Cristina Roşu nu îşi face probleme în această privinţă, declarând pentru Monitorul de Botoşani că va vota conform jurământului rostit la intrarea în deliberativul local. „Am depus un jurământ că voi face tot ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele cetăţenilor municipiului Botoşani. Asta trebuie să respecte orice consilier şi orice persoană care devine cu drept de decizie pentru ţară, respectiv localitatea pe care o reprezintă. Politica se face doar în campanie”, a replicat Daniela Cristina Roşu.

Oficial, Partidul Social Democrat şi-a pierdut astăzi majoritatea în Consiliul Municipal, ştiut fiind faptul că, până acum, în tabăra social democrată se aflau 12 consilieri, iar în cea liberală, 11.

Eu nu pot să spun aşa ceva, nu-mi aparţine afirmaţia (că PSD a pierdut majoritatea – n.r.). Astăzi, cu excepţia unui singur vot, referitor la persoane, care a fost secret, restul voturilor au fost la vedere. Am votat toate proiectele. Proiectele sunt depuse legal, muncesc oameni din cadrul primăriei. Nici un proiect nu e aşa, în aer, toate sunt cu susţinerea specialiştilor şi când voi considera că e vreun abuz din partea unui iniţiator de proiect, atunci o să mă înscriu la cuvânt să-mi spun părerea. Câtă vreme proiectele sunt legale şi absolut necesare pentru oraşul nostru, voi vota <pentru>. În şedinţa de astăzi au fost multe proiecte referitoare la dezvoltarea oraşului, la construcţii şi am votat <pentru>”, a concluzionat Daniela Cristina Roşu.

Daniela Cristina Roşu a fost exclusă din PSD pe motiv că a votat alături de liberali proiectele de hotărâre care vizau numirea administratorilor societăţilor Eltrans şi Locativa.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...