Strigăt de mamă – O tânără mamă grav bolnavă are nevoie de ajutor

0

O tânără mamă din Corni are nevoie de ajutorul semenilor pentru a putea ieşi învingătoare din lupta cu o boală nemiloasă. Minuţa Marcu are 37 de ani şi este mama a patru fetiţe frumoase. Bucuria aducerii pe lume a celei de a patra fetiţe a fost umbrită însă de mari probleme de sănătate, care s-au acutizat în perioada pandemiei.

Problemele de sănătate au debutat în toamna anului trecut

La finele lunii noiembrie 2019, Minuţa Marcu s-a prezentat la Spitalul Judeţean, deoarece o durea foarte tare un picior. După consult, a fost trimisă la Cardiologie şi de acolo a ajuns la Ginecologie, unde a e s-a dat o veste foarte bună. Era însărcinată în cinci luni. Vestea că va aduce pe lume încă un prunc a bucurat-o nespus. Dată fiind sarcina, nu a primit tratamentul cuvenit, ci doar câteva unguente pentru durerea de la picior. A suportat ca o mamă eroină durerile, cu gândul la pruncul nenăscut. La 30 – 31 de săptămâni de sarcină, pentru că durerile deveniseră insuportabile, a ajuns din nou la spital şi timp de patru zile a făcut tratament pentru menţinere. A ajuns acasă, dar a stat doar o zi jumătate, după care a ajuns iar, de urgenţă, la Maternitate. A fost băgată de urgenţă în operaţie. Îşi aminteşte că, în timpul operaţiei de cezariană, a auzit că medicii spuneau să salveze măcar mama dacă nu şi copilul. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi medicilor, a adus pe lume o fetiţă perfect sănătoasă, chiar dacă prematură.

După ce a născut, au revenit durerile foarte mari şi atunci a primit o imensă lovitură – a aflat că ar avea cancer de col uterin. A aşteptat o lună, dar, vâzând că se simte din ce în ce mai rău, a fost trimisă la Iaşi, dacă vrea să-şi vadă fetiţele crescând. La Iaşi, medicii i-au spus că are o tumoare extinsă, care nu se poate opera, deocamdată. I s-a prescris tratament cu citostatice, iar pe 28 mai a făcut a doua şedinţă de citostatice. „Am o tumoare foarte mare, care s-a extins la rinichi şi stomac şi noduli care s-au extins. Rinichiul stâng este afectat mai mult şi am fost sfătuită să vorbesc cu un doctor nefrolog, să vadă ce se poate face”, declară mama.

Împreună cu soţul ei a început să ridice o căsuţă, însă au reuşit să amenajeze doar două camere. Banii pentru casă au luat drumul tratamentelor. Tatăl fetiţelor este acum plecat la muncă, în străinătate. Din păcate, în căsuţa lor plouă, pentru că nu au reuşit să pună tablă pe acoperiş.

Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani, nu a rămas indiferent la durerea şi chinul acestei mame.

Am decis să o ajut pe această mămică. Ea trebuie să se facă bine pentru că are de crescut patru boboci de floare. Cuvintele nu pot exprima durerea pe care am resimţit-o aflând povestea ei. Pe cât este de firavă, pe atât este de puternică şi hotărâtă să lupte, dar are nevoie de ajutor, de gândurile noastre bune şi de sprijin financiar pentru a putea ieşi învingătoare din această luptă. Am vorbit cu reprezentanţii firmei Quartz şi mâine începem să le montăm tabla pe casă. Totodată, din partea Asociaţiei Grup Civic Botoşani le-am donat 10.000 de lei. Vă rog din suflet, haideţi să dăm o şansă vieţii, să o ajutăm pe această mămică greu lovită de soartă!”, a declarat Daniel Câşlariu.

Cei care doresc să o ajute financiar pe mămica Minuţa au la dispoziţie conturile:RO88BTRLEURCRT0552618201, sau RO41BTRLRONCRT0552618201, deschise la Banca Transilvania, titular Minuţa Marcu.

+18 -3
se încarcă...