Zone de agrement supravegheate de jandarmi, în minivacanța de 1 iunie

0

Peste 200 de jandarmi vor fi angrenaţi în misiuni specifice de asigurare a unui climat de ordine şi siguranţă publică în judeţul Botoșani, cu ocazia minivacanţei de 1 Iunie. Astfel, în perioada 30 mai – 01 iunie a.c., jandarmii vor intensifica misiunile de patrulare şi vor acționa în zonele de agrement, în cooperare cu alte instituții cu atribuții, pentru verificarea respectării prevederilor legale în domeniul picnicului.

În acest context, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean au reamintit botoșănenilor ce obligații au atunci când merg la picnic:

– să respecte ordinea publică şi bunele moravuri, conform prevederilor legislaţiei în vigoare;

– să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate;

– să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat;

– să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă;

– să nu desfăşoare activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate pentru activităţile de picnic şi/sau a zonelor indicate pentru activităţile de picnic. Totodată, le recomandăm să supravegheze cu atenție comportamentul copiilor, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale de valoare şi să semnaleze prompt forţelor de ordine orice comportament contrar normelor legale de convieţuire.

+4 -0
se încarcă...