vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTDoar o singură întreprindere socială este acreditată de AJOFM în județul Botoșani

Doar o singură întreprindere socială este acreditată de AJOFM în județul Botoșani

♦ Luna mai a fost luna promovării economiei sociale de către AJOFM Botoșani.
♦ În județul Botoșani, până la finalul lunii martie, doar o singură întreprindere socială primise atestat/marcă și se regăsea în Registrul Unic de Evidență a Întreprinderilor Sociale, Asociația Impact Trușești.
♦ Direcţia de Asistenţă Socială Botoşani a obţinut o finanţare europeană de 14 milioane de lei în baza căreia poate acorda subvenții de o sută de mii de euro întreprinderilor sociale care generează minim cinci locuri de muncă.

Luna mai a fost luna promovării economiei sociale anunță Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani.

Potrivit unui comunicat de presă al AJOFM Botoșani, în această lună au fost contactați beneficiari ai proiectelor cu finanțare europeana care derulează proiecte în domeniul economiei sociale în regiunea Nord-Est cu scopul dezvoltării unei relații de colaborare în implementare, iar la sfârșitul săptămânii, specialiști din cadrul Compartimentului de economie socială au oferit consultanță acestora cu privire la obținerea atestatului de întreprindere socială emis de către AJOFM Botoșani.

Acest sector, reglementat de Legea nr. 219/2015 privind economia socială, are ca obiective creşterea calitativă şi cantitativă a ocupării, prin crearea de locuri de muncă pe termen lung în cadrul întreprinderilor sociale de inserţie şi a întreprinderilor sociale, dezvoltarea de întreprinderi sociale de inserţie care asigură măsuri de acompaniere a persoanelor din grupurile vulnerabile pe termen scurt sau mediu pentru integrare treptată pe piaţa muncii în economia reală, susţinerea şi dezvoltarea antreprenoriatului social”, se arară în comunicatul instituției.

Entitățile economiei sociale au, în principal, ca obiect de activitate, producerea de bunuri, prestarea de servicii și/sau execuția de lucrări care contribuie la bunăstarea comunității sau a membrilor acesteia. De asemenea, promovează cu prioritate activități care pot genera sau asigura locuri de muncă pentru încadrarea persoanelor aparținând grupului vulnerabil; dezvoltă programe de formare profesională dedicate persoanelor din grupul vulnerabil și dezvoltă servicii sociale pentru creșterea capacității de inserție pe piața muncii a persoanelor din grupul vulnerabil.

La nivelul județului Botoșani, până la finalul lunii martie, doar o singură întreprindere socială primise atestat/marcă și se regăsea în Registrul Unic de Evidență a Întreprinderilor Sociale. Este vorba de Asociația Impact Trușești.

Pe de altă parte, Direcţia de Asistenţă Socială Botoşani a obţinut o finanţare europeană de 14 milioane de lei în baza căreia implementează proiectul „NESES – Start-up social Nord Est”.

Proiectul presupune sprijinirea unor iniţiative antreprenoriale cu caracter social prin acordarea unei subvenții de aproximativ 100 de mii de euro. Astfel, prin cele 21 de întreprinderi sociale vor fi create 105 de noi locuri de muncă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...