Profesor Mihaela Prăjinariu – „ZBOR ÎNALT, DRAGI LAURIENI!”

0
bdr

Pentru elevii din clasa a XII-a ieri fost ultima zi din anul şcolar 2019 – 2020. În contextul epidemiologic actual, absolvenţii de liceu nu au avut posibilitatea să-şi ia rămas bun într-un cadru festiv de la colegi şi profesori. Şcolile s-au închis pe 11 martie şi tot aşa au rămas şi în ultimele zile, deşi, în mod normal ar fi trebuit să găzduiască festivităţile de închidere de an pentru cei care se pregătesc pentru Bacalaureat şi admiterea la facultate.

Ziua a fost tristă atât pentru elevi, dar şi pentru profesorii lor alături de care s-au pregătit în ultimii patru ani. Elocvent pentru tristeţea ce-i încearcă pe mulţi elevi şi profesori este mesajul postat pe facebook de profesorul Mihaela Prăjinariu, directorul Colegiului Naţional „AT Laurian”.

O zi de vineri tristă, cu emoții neîmpărtășite…

Laurienii de clasa a 12-a ar fi trebuit să audă azi (ieri – n.r.) ultimul clopoțel, ultima strigare a catalogului, să-și adauge ultimele fotografii în albumul lor de liceeni…

Ar fi trebuit să ne facem urări, să ne înghițim cu greu nodul din gât, să ne ștergem ochii discret și să zâmbim cu speranță!

Am încercat să vă învățăm în toți anii de liceu să fiți uniți, să fiți împreună la bine și la greu. Dar, ca o ironie a vieții, azi, în Laurian, am învățat cum să vă ținem la distanță! Am lipit cu tristețe pași de ghidare, benzi de distanțare și mesaje de atenționare … Așa sunt vremurile, vom spune! Dar cu toate acestea, noi, toți cei care ne străduim să vă asigurăm întoarcerea în siguranță la școală, vă simțim, cu mare drag, aproape.

Pentru cei nostalgici, trimit câteva fotografii din clasele voastre, așa cum erau ele azi,

29 mai 2020, la amurg…

Vă îmbrățișez și vă doresc, ca întotdeauna,

ZBOR ÎNALT, DRAGI LAURIENI!”, este mesajul directorul Colegiului Naţional „AT Laurian”.

+8 -0
se încarcă...