Pandemia de coronavirus modifică spațiile publice din instituții

0

Măsurile de protecție luate de toate instituțiile statului pentru protejarea propriilor angajați, în contextul pandemiei de coronavirus, modifică inclusiv accesul în spațiile publice din unități. La Inspectoratul de Poliție Județean, de exemplu, pentru a limita cât mai mult contactul dintre angajați și persoanele din exteriorul instituției, a fost nevoie de recompartimentarea spațiului de la intrarea în instituție. Astfel, holul de la parter, unde publicul avea acces pentru diverse solicitări, a fost redus prin construcția unui perete despărțitor din termopan, care va delimita și mai bine zona de acces a celor din afara instituției și spațiul de lucru destinat polițiștilor, scopul fiind reducerea riscurilor de transmitere a virusului SARS-CoV-2. „Toate costurile privind construcția acestui perete despărțitor au fost asigurate din bugetul propriu al IPJ”, a spus Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Astfel, cei care intră în sediul IPJ vor trebui să treacă mai întâi prin tunelul de decontaminare (n.r. – donat de Asociația Internațională a Polițiștilor (IPA)- Regiunea 1 Botoșani și fundația umanitară „Salvează o inimă”, coordonată de către Vlad Plăcintă), după care vor fi termoscanați pentru a li se verifica temperatura corporală. Ulterior, cei care vor trece de această etapă, vor trebui să utilizeze biocidele de la intrare pentru a-și dezinfecta mâinile, după care vor trebui să declare scopul prezenței în sediu. Dacă este vorba de cazier, ei vor fi dirijați spre ghișeul de lucru cu publicul, iar dacă vor trebui să intre în legătură cu vreun lucrător din cadrul IPJ, ei vor trebui să aștepte în spațiul amenajat din dreapta, de unde vor fi preluați și conduși de un lucrător, pe un traseu bine stabilit.

În schimb, în cazul în care o persoană are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecţie i se poate interzice intrarea în sediul IPJ.

+7 -0
se încarcă...