Prefectul Nechifor: „Recomandăm botoșănenilor să respecte în continuare regulile de distanțare socială”

0

De astăzi au intrat în vigoare mai multe „relaxări”, dar cu toate acestea, prefectul Dan Nechifor a cerut botoșănenilor să respecte în continuare regulile de distanțare socială. Având în vedere măsurile de relaxare intrate în vigoare începând cu data de 1 iunie, recomandăm botoșănenilor să respecte în continuare regulile de distanțare socială și prevederile noilor reglementări. Starea de alertă înseamnă în continuare vigilență și responsabilitate atât din partea noastră, a autorităților, cât și din partea cetățenilor”, a declarat Nechifor. Acesta mai arată că nerespectarea legislației în contextul stării de alertă poate atrage sancțiuni contravenționale cuprinse între 500 și 10.000 de lei.

Structurile de ordine și siguranță publică sunt la datorie și acționează pentru prevenirea criminalității și pentru fluidizarea și monitorizarea traficului, în vederea preîntâmpinării producerii unor evenimente nedorite. Misiunea forțelor de ordine este de a verifica respectarea prevederilor legale în contextul stării de alertă”, se arată într-o informare a Centrului Județean de Comunicare (CJC) Botoșani.
În materialul citat se mai specifică faptul că, în ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat 34 de sancțiuni în valoare totală de peste 42.000 de lei. Cele mai multe sancțiuni au venit în urma a șase acțiuni punctuale în care s-au legitimat peste 300 de persoane și verificat peste 70 de auto. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 5.000 lei.

+5 -0
se încarcă...