Vara începe cu ploi

0

A început și vara calendaristică, iar vremea se menține mai rece decât normalul perioadei și ploioasă. Temperatura medie a aerului se va situa și în această primă săptămână de iunie între 8ºC şi 26ºC, adică va înregistra medii mai mici cu 1ºC-4ºC față de normalul termic al perioadei. Aceasta se întâmplă pe fondul unui cer mai mult noros, care va favoriza apariția ploilor în diferite zone ale județului.

Prima săptămână a lunii iunie a debutat cu ploi bogate cantitativ, atenuând, dacă mai era cazul, seceta din județ. În primele trei zile ale săptămânii, meteorologii avertizează că instabilitatea atmosferică se va manifesta prin ploi locale cu caracter de aversă, dar şi torenţial, acestea fiind însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului. De asemenea, cantităţile de apă prognozate pot fi mai însemnate, iar izolat, vor fi condiţii de producere a grindinei.

Ziua de astăzi se anunță cea mai bogată în ploi, iar temperatura maximă nu av depăși 16ºC. Mâine, soarele va încerca să iasă dintre nori, oprind pentru scurt timp ploile. Astfel, temperaturile vor oscila între 8ºC și 17ºC. Miercuri, însă, norii și ploaia câștigă din nou lupta cu soarele și vom avea parte de o nouă zi mohorâtă cu temperaturi care se vor menține în același ecart.

De joi, vremea se îndreaptă, soarele începe să strălucească din nou pe cere, iar temperaturile maxime cresc substanțial. Astfel, pe timpul zilei vom avea o maximă de 22ºC, iar pe timpul nopții, minima nu va coborî sub 13ºC. Vineri, creșterea va fi și mai importantă, maxime urmând a sări spre 26ºC, iar minimele din timpul nopții vor ajunge la 16ºC.

În weekend, vremea se va menține caldă, dar vor exista premizele debutului unei noi perioade de instabilitate atmosferică.

În această perioadă, temperatura medie diurnă a solului la adâncimea de 10 centimetri se va încadra între 10ºC şi 19ºC, favorabilă desfăşurării proceselor vegetative la culturile de primăvară înfiinţate în perioada optimă, dar și a celor de toamnă.

Deja ai votat!
se încarcă...