Eltrans a primit primele autobuze care vor înlocui tramvaiele

0

Astăzi, 2 iunie, au ajuns în Botoşani primele patru autobuze, din cele nouă, care vor înlocui tramvaiele Eltrans. Autobuzele, contractate în leasing operațional de către Eltrans, vor asigura transportul botoșănenilor pe liniile 101 și 102, în perioada în care vor fi executate proiectele cu finanțare europeană pentru modernizarea căii de rulare și achiziția de tramvaie noi.

Primarul Cătălin Flutur a ținut să testeze noile autobuze încă de la sosirea lor în oraș. Însoțit de managerul Eltrans, Victor Ivănescu, primarul a constatat cum arată autobuzele, de ce facilități dispun, dar și cum funcționează, deplasându-se de la intrarea în oraș și până la depoul Eltrans, acolo unde au fost parcate, provizoriu, aceste prime patru autobuze.

Victor Ivănescu a anunţat căîn câteva zile vor ajunge şi celelalte autobuze. „Cred că vor ajunge pe 11 iunie, când vom semna şi documentele de recepţie”, a spus oficialul.

Potrivit conducerii primăriei, vagoanele Tatra, aflate acum în circulație, vor fi retrase la depou, iar botoșănenii vor putea circula în condiții moderne și civilizate cu noile autobuze.

Autobuzele au fiecare o capacitate de 73 de locuri, trei uşi, cea din mijloc prevăzută cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, instalaţie de aer condiţionat, sistem audio cu radio – CD şi conexiuni auxiliare, instalaţie de sonorizare, dispozitiv de fixare a căruciorului folosit de persoanele cu dizabilităţi, oglinzi retrovizoare încălzite, reglabile electric, computer de bord, avertizare uşi deschise, sistem de informare călători (panouri de informare în partea din faţă, laterală şi spate), suspensie pneumatică.

Deja ai votat!
se încarcă...