Bărbați amendați și băgați în carantină

0

Foarte mulți dintre cei izolați nu respectă măsura impusă de către autorități și părăsesc domicilie în care trebuiau să stea timp de 14 zile. Este și cazul unui tânăr din Manoleasa care s-a întors în urmă cu aproape o săptămână din Germania și trebuia să stea în izolare la casa bunicii, doar că i-a venit cheful de o plimbare. Cineva din sat l-a văzut și a sunat la 112. Tânărul a fost descoperit de polițiști la 300 de metri de locul declarat pentru autoizolare, motiv pentru care a fost amendat cu 2.000 de lei și a fost introdus în carantină instituționalizată.

Tot în ultimele 24 de ore, polițiștii din Bucecea au descoperit, în apropierea blocului în care locuia, un bărbat de 49 de ani care s-a întors dintr-o zonă roșie a Europei. Acesta a refuzat să se legitimeze, motiv pentru care polițiștii i-au aplicat două amenzi, una pentru nerespectarea măsurii izolării, 2.000 de lei, și una pentru refuz de legitimare, 500 de lei. De asemenea, și el a fost carantinat.

Cu aceste două persoane, numărul carantinaților este de 17, majoritatea fiind persoane care au spart izolarea.

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat 69 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 38.000 de lei. Cea mai mare parte a acestora, 50, în valoare de 21.000 de lei, au fost aplicate în urma a trei acțiuni punctuale, organizate pentru verificarea respectării prevederilor legale în contextul stării de alertă, în care au fost legitimate peste 150 de persoane și verificate peste 130 de auto.

+6 -0
se încarcă...