Femeie judecată pentru tentativă de omor prin incendiere

0

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au dispus trimiterea în judecată a unei femei în vârstă de 66 de ani, din municipiul Botoșani, pentru tentativă de omor şi distrugere prin incendiere.

Potrivit anchetatorilor, pe 13 august 2016, în jurul orei 14, pe fondul unor relaţii tensionate, femeia, Ana I., care în acel moment se afla la domiciliul unui martor, a stropit scările de acces, din lemn, cu o substanţă uşor inflamabilă şi în timp ce persoana vătămată Lavinia R., în vârstă de 38 de ani, se afla pe scări, le-a incendiat, fapt ce a dus la aprinderea hainelor victimei.

În aceste împrejurări, victima a suferit mai multe unor arsuri pentru vindecarea cărora a necesitat 75-80 zile de îngrijiri medicale. Totodată, în urma incendiului au fost distruse mai multe bunuri.

Scena s-a petrecut în Centrul vechi al municipiului Botoșani, pe fondul unui conflict mai vechi între cele două femei, sămânța discordiei fiind o sumă de bani pe care victima trebuia să o restituie.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Botoșani, magistrații urmând să verifice legalitatea administrării probelor și a întocmirii rechizitoriului, după care se va stabili data la care va începe procesul.

+5 -1
se încarcă...