Pregătire examene naţionale – 1.388 de elevi nu s-au mai prezentat astăzi la ore

0

1.388 de elevi botoşăneni, dintre cei care îşi anunţaseră participarea la orele de pregătire în vederea susţinerii examenelor naţionale, nu au mai ajuns astăzi, 2 iunie, în şcoli. Astfel, dacă iniţial, datele centralizate indicau o participare de 58%, astăzi prezenţa a fost de 43%.

Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a declarat că au ajuns în săli 2.554 de elevi de clasa a VIII-a (56% din total), 1.055 de elevi din clasele a XII-a/a XIII-a (32%), respectiv 57 de elevi din învăţământul profesional (8%). Datele anunţate în urmă cu câteva zile arătau o prezenţă de 3.119 de elevi de clasa a VIII-a (69%), 1.801 de elevi de clasa a XII-a/a XIII-a (54%), respectiv 134 de elevi din învăţământul profesional, reprezentând 17% dintre cei care urmează să susţină examenul. Orele de pregătire au avut loc în 151 de unităţi de învăţământ botoşănene.

Participarea la aceste ore nu este obligatorie, elevii care rămân acasă având posibilitatea de a urmări online modul în care se derulează pregătirea.

Gabriel Hârtie a explicat că nu s-au înregistrat probleme în derularea orelor.

Au fost create condiţii pentru primirea elevilor în şcoli, în vederea pregătirii lor pentru examenele naţionale. A fost făcută o planificare a fluxurilor de elevi, pentru evitarea aglomerării spaţiilor de intrare în timpul triajului epidemiologic. În fiecare şcoală a fost realizat un circuit de intrare – ieşire pentru elevii care au venit la pregătire”, a explicat Gabriel Hârtie, adăugând că au fost asigurate măşti, aparate de măsurat temperatura, dezinfectant, materiale pentru igienizarea spaţiilor şcolare.

Deja ai votat!
se încarcă...