S-a deschis sezonul la pescuit

0

De astăzi s-a dat liber la pescuit.

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Botoșani anunță că de pe 3 iunie s-a deschis „sezonul la pescuitul recreativ pe toate bazinele piscicole naturale din țară, cu respectarea regulamentelor asociației, patru undițe cu câte două cârlige și cu obligativitatea eliberării peștelui aflat sub dimensiunile minime legale”. Cosmin Humelnicu, președintele AJVPS Botoșani, susține că „pescarii trebuie să aibă asupra lor permisul de pescuit sau carnetul de membru eliberat de asociație”.

De asemenea, pescarii vor trebui să respecte și regulile impuse de evoluția pandemiei de Covid pe teritoriul României, reguli stabilite printr-un ordin de ministrul Agriculturii. Astfel, pescarii vor fi obligați să poarte măști în momentul în care sunt controlați de către organele abilitate, să păstreze o distanță minimă de zece metri între ei și să evite orice formă de socializare cu alți pescari aflați la pescuit în aceeași zonă.

Amenzi pentru cei care au furat startul

Deschiderea sezonului la pescuit era așteptată de mulți botoșăneni. Au fost unii care au încercat să fure startul, dar acum regretă că au rămas fără drept de a pescui în următoarele 90 de zile sau au primit amenzi substanțiale de la echipele mixte formate din comisari de mediu și jandarmi. Doar în ultima zi de prohibiție, au fost prinși 23 de botoșăneni la pescuit. Cu această ocazie au fost aplicate nouă amenzi în valoare de 2.750 de lei și 14 avertismente. Totodată, a fost reținut un permis de pescuit în vederea suspendării dreptului de a pescui pentru o perioadă de 90 zile.

De asemenea, duminica trecută, echipe de control în același format, au făcut mai multe acțiuni pe Prut, Volovăț și acumularea de la Negreni. Au fost descoperiți mai mulți braconieri care au încălcat perioada de prohibiție, motiv pentru care au fost aplicate 11 amenzi în valoare de 7.400 de lei și au fost date și patru avertismente. Și cu această ocazie au fost reținute trei permise de pescuit.

Deja ai votat!
se încarcă...