Bacalaureat 2020 – Astăzi debutează perioada de înscriere

0

Astăzi, 3 iunie, debutează perioada de înscriere în vederea susţinerii examenului de Bacalaureat. Până pe 10 iunie, absolvenţii de liceu completează şi depun/transmit prin mijloace electronice/ poştă documentele prevăzute în procedura aprobată de Ministerul Educaţiei.

În perioada 11  – 17 iunie, vor fi echivalate şi recunoscute  competențele lingvistice și digitale.

Candidaţii vor susţine pe 22 iunie proba scrisă la Limba și literatura română, urmată pe 23 iunie de proba scrisă la Limba și literatura maternă. Pe 24 iunie este programată proba obligatorie a profilului, iar pe 25 iunie, proba la alegere a profilului și a specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 30 iunie, până la ora 12.00. Contestaţiile pot fi depuse pe 30 iunie, în intervalul orar 16.00 – 20.00, respectiv pe 1 iulie, între orele 8.00 – 12.00. Lucrările ale căror note vor fi contestate vor fi reevaluate în perioada 1 – 4 iulie, urmând ca pe 5 iulie să fie anunţate rezultatele finale.

În contextul epidemiologic actual, se consideră centru de examen unitatea de învățământ la care s-au înscris cel puțin 30 de candidați proveniți din seria curentă și/sau din seriile anterioare.

În fiecare sală de examen candidații vor fi repartizați  la o distanță  de minim doi metri unul față de celălalt stânga/dreapta – față/spate, în săli care vor fi supravegheate audio – video. Sălile de examen și sălile în care își desfășoară activitatea comisia din centrul respectiv se află, de regulă, în aceeași clădire.

Până pe 8 iunie, Comisia județeană de bacalaureat va anunţa centrele de examen și centrele zonale de evaluare, precum și unitățile de învățământ arondate acestora. Centrele zonale de evaluare se organizează pentru minim 500 de candidați și maxim 1.000 de candidați.

Deja ai votat!
se încarcă...