Descinderi la Primăria Ștefănești. Suspiciuni privind trucarea unei licitații

0

Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Economice au descins astăzi la Primăria orașului Ștefănești, unde au organizat o percheziție care s-a soldat cu ridicarea mai multor documente. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean, este vorba de un dosar penal aflat în lucru, coordonat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni.

„Urmărirea penală este nepublică, însă ce putem spune în momentul de față este că s-a început urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunii de deturnare a licitațiilor publice, prevăzută de art. 246 Cod Penal. Cercetările se desfășoară in rem și nu este vizată o anumită persoană”, a precizat pentru „Monitorul” procurorul Ioan Ciprian Sadagurschi din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni. Potrivit acelorași surse, ancheta vizează licitația organizată de Primăria Ștefănești pentru concesionarea unei parcări, licitație care ar fi fost organizată în trecut.

În fapt, este vorba de concesionarea unei suprafețe de circa 750 de metri pătrați, situată pe strada Nicolae Iorga, din domeniul public al orașului Ștefănești, și pe care ar fi trebuit amenajate circa 60 locuri de parcare. Anchetatorii spun că la licitație ar fi participat mai multe firme, însă există suspiciunea că unele dintre acestea s-ar fi înțeles pentru a obține un preț mai mic. Descinderile de astăzi ar fi avut loc după ce inițial Primăria ar fi refuzat să comunice documentele solicitate de anchetatori.

+9 -0
se încarcă...