Iubire interzisă în atenția judecătorilor

♦ Un tânăr este judecat pentru pentru act sexual cu o minoră, după ce a sedus o copilă de 13 ani, care a și născut

0

Relația dintre doi tineri dintr-o comună din nordul județului a ajuns în atenția judecătorilor. Ba mai mult, tânărul în vârstă de 25 de ani a fost trimis în boxa acuzaților, fiind judecat pentru act sexual cu o minoră. Asta pentru că relația de dragoste dintre ei a debutat în momentul în care fata abia împlinise 13 ani.

Anchetă deschisă după o sesizare făcută de cadrele medicale

Povestea celor doi tineri a început în 2018, când A.M., a cunoscut-o pe D.M.C., o fată din sat, și s-a îndrăgostit de ea. Încetul cu încetul, relația a devenit apropiată, tinerii hotărând să-și unească destinele. Doar că fata a rămas însărcinată, iar anul trecut a adus pe lume un copil. În momentul în care aceasta a ajuns la maternitate, cadrele medicale au realizat că D.M.C. era minoră și au sesizat autoritățile. Așa se face că iubirea dintre cei doi a ajuns în atenția polițiștilor și a procurorilor, care au deschis o anchetă.

Relație consimțită de fată

Audiată, copila a recunoscut totul, a susținut că totul a fost cu acordul ei și a declarat că intenționează chiar să se căsătorească cu iubitul ei, pentru a forma o familie în adevăratul sens al cuvântului. De altfel, de atunci și până în prezent, cei doi conviețuiesc împreună. Însă, cum legea sancționează raporturile sexuale cu minori, tânărul tată a ajuns în postura să fie cercetat penal pentru act sexual cu o minoră, în formă continuată.

Iubire amenințată cu închisoarea

Cercetările au durat până anul acesta, când A.M. a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, concubina lui, mai mică cu aproape 12 ani decât el, fiind în postura de victimă. Procesul se va judeca la Darabani, iar magistrații vor analiza situația, urmând ca la final să dispună dacă tânărul va răspunde penal. Potrivit legii, raportul sexual cu un minor cu vârsta între 13 și 15 ani se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.

Sute de mame minore în județ

În primele cinci luni din 2020 la Maternitatea Botoşani s-au născut 995 de copii, iar 35 dintre aceştia au fost aduşi pe lume de mame minore, trei dintre acestea având chiar 14 ani. De altfel, ultima caz a fost înregistrat pe 1 iunie, când o altă adolescentă de 14 ani a născut un copil, prin cezariană. Asta în condițiile în care pe tot parcursul anului trecut la Maternitatea Botoșani au născut alte 82 de mame minore.

Deja ai votat!
se încarcă...