Veteran de război sărbătorit la 97 de ani

0

Un veteran de război din județ a fost sărbătorit astăzi de autoritățile locale, dar și de membrii Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD) – Sucursala Botoșani.

De loc din satul Ionășeni, comuna Trușești, Dumitru Spoială va împlini săptămâna viitoare 97 de ani, însă cei care i-au fost aproape în acești ultimi ani au vrut să-i facă o surpriză. Așa că primarul comunei Trușești, Petru Ailenei, și președintele sucursalei AMVVD Botoșani, lt. col. Sorin Ioan Ciobanu, împreună cu ceilalți membri ai asociației, i-au pregătit un buchet de flori, un tort și câteva sticle de șampanie și au mers în vizită la el, pentru a-l sărbători așa cum se cuvine.

Totodată, reprezentanții AMVVD Botoșani i-au oferit drapelul național și o diplomă de de excelență, în semn de prețuire pentru contribuția sa la luptele purtate de Armata Română în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Dumitru Spoială s-a înrolat în Armata Română în februarie 1944, pe când nu avea nici măcar 21 de ani împliniți, și a luptat pe front până în 23 august 1944 ca militar în cadrul Batalionului 1006.

Deja ai votat!
se încarcă...