Cimitirul Eternitatea s-a transformat într-o junglă – Multe morminte nu se mai văd din cauza buruienilor

0

În fiecare an revine în actualitate problema îngrijirii mormintelor din municipiul Botoşani. Vegetaţia crescută pe multe morminte aproape că acoperă crucile şi monumentele funerare şi demonstrează, dacă mai era cazul, de cât respect se bucură înaintaşii noştri, personalităţi, sau cetăţeni simpli plecaţi din această lume.

Cimitirul Eternitatea seamănă din ce în ce mai mult cu o junglă. Şi asta pentru că de foarte multe morminte nu se mai îngrijeşte nimeni. Potrivit regulamentului de administrare a cimitirelor, muncitorii Urban Serv se ocupă de salubrizarea aleilor principale şi secundare. În această perioadă, muncitorii au tăiat vegetaţia de pe aleile secundare, inclusiv din Cimitirul Eroilor Ruşi, însă nu şi de pe morminte.

Fiecare familie care are concesionat un loc în cimitir trebuie să cureţe respectivul mormânt şi să taie vegetaţia crescută acolo. Noi nu avem suficienţi muncitori pentru a-i pune să dea cu moto coasa peste toate mormintele neîngrijite”, a declarat Bogdan Buhăianu, directorul general al Urban Serv.

Un botoşănean plăteşte pentru un loc de veci 280 de lei, reprezentând concesiunea pe zece ani. Anul trecut se lua în calcul stabilirea unui tarif pentru îngrijire morminte concesionate, iar cei care nu aveau cum să îngrijească mormintele să plătească la Urban Serv pentru această activitate, însă demersul nu a fost finalizat. Pentru a putea fi aplicat noul tarif pentru îngrijire morminte este necesară modificarea regulamentului de administrare cimitire, modificare care poate fi făcută prin votul consilierilor municipali.

Tot anul trecut, la iniţiativa viceprimarului Cosmin Andrei, beneficiari de venit minim garantat au fost repartizaţi să facă curăţenie în cimitire, inclusiv la mormintele de care nu se mai îngrijeşte nimeni.

Măsura ar putea fi aplicată şi în acest an, numai că, potrivit viceprimarului Cosmin Andrei, beneficiarii de venit minim garantat care trebuie să facă ore de muncă în folosul comunităţii au fost repartizaţi, prin dispoziţie a primarului Cătălin Flutur, la Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement.

+7 -1
se încarcă...