Încă un cămin de bătrâni lovit de coronavirus

0

Încă un cămin de bătrâni privat din Botoşani a fost lovit de Covid19 în această săptămână. După cazurile înregistrate la Răchiţi, ieri, nu mai puţin de 12 persoane de la un centru din oraş au ajuns la spital confirmate cu Covid19. Este vorba despre cinci rezidenţi şi şapte angajaţi.

Cazurile au apărut după ce toţi membrii căminului au fost testaţi, la fel ca şi angajaţii, iar rezultatele venite ieri au făcut ca 12 dintre aceştia să necesite internare, în ciuda faptului că reprezentanţii căminului spun că au luat toate măsurile posibile pentru a preveni infecţia în cămin. “Nu ne putem explica ce s-a întâmplat. Personalul a stat câte două săptămâni cu schimbul într-un apartament. Au stat în izolare permanentă de la instaurarea stării de urgenţă. Caminul a fost în carantină, nu au fost rezidenţii afară şi nici nu au avut vizitatori. Nu putem să ne dăm seama cum s-a întâmplat. Doar nu a zburat pe geam. Din fericire toţi sunt asimptomatici” a precizat administratorul căminului de bătrâni.

Potrivit cadrelor medicale, pacienţii sunt asimptomatici, aceştia fiind cu toţii preluaţi cu autospeciala de transport victime multiple a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani şi transportaţi la Urgenţe, unde li s-au făcut fişe de internare.

În total în acel cămin erau, ieri, nouă bătrâni. Cei internaţi sunt cu vârste cuprinse între 60 şi 97 de ani. Nu se ştie care a fost sursa infecţiei, iar ancheta epidemiologică deschisă în acest caz continuă.

Situaţia de ieri apare la aproape cinci săptămâni după ce un cămin de bătrâni din Răchiţi a fost grav afectat de noul coronavirus. Atunci, 20 de persoane dintre care 16 rezidenţi, dintr-un total de 19 şi patru angajaţi, dintr-un totalul de zece, au fost internate. Din păcate, în urma infecţiei cu covid, patru dintre bătrânii internaţi au decedat.

+19 -14
se încarcă...