joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTBătrân internat cu poliția după ce a fugit din spital (video)

Bătrân internat cu poliția după ce a fugit din spital (video)

Izolarea pentru mulţi botoşăneni pare doar o joacă şi tratează cu un total dispreţ măsurile impuse de autorităţi. În final, unii ajung să fie prinşi şi mai mult să se aleagă cu dosare penale. Astfel, ieri după-amiază, a fost nevoie de o adevărată desfăşurare de forţe de intervenţie pentru internarea unui pacient cu covid.
În vârstă de 70 de ani, bărbatul, care locuieşte într-un cartier din oraş, a fost luat de acasă de poliţişti şi ambulanţă, după ce a fugit cu o noapte înainte, din Urgenţe. Totul a început cu câteva zile în urmă când soţia bărbatului a fost internată în spital, după ce a fost confirmată cu Covid19. Ulterior, bărbatul a ajuns şi el la Urgenţe cu o ambulanţă, miercuri după-amiază, deoarece se simţea rău. Acesta suferă, printre altele şi de diabet, fiind insulino-dependent, iar starea lui generală era una destul de rea. Acesta a fost supus tuturor testelor standard pentru a se stabili dacă este sau nu pozitiv la noul coronavirus, între timp fiind plasat într-unul dintre containerele din curtea Spitalului Judeţean, ca fiind suspect de Covid19.
După miezul nopţii, însă, bărbatul s-a speriat de faptul că era singur în acel container şi la gândul că ar urma să stea internat în spital, a plecat, pe jos, în miez de noapte, la domiciliu, fără a informa pe nimeni. La scurt timp, cadrele medicale au observat că bărbatul părăsise locul în care fusese lăsat să aştepte, iar după ce l-au căutat prin preajma unităţii sanitare, au realizat că pacientul fugise. Astfel, au apelat serviciul 112 şi au anunţat cazul la poliţie, dând şi semnalmentele lui.

Uşă deschisă de pompieri

Oamenii legii au mers la domiciliul bărbatului, însă nu a răspuns nimeni, iar, spre amiază, un nepot de-al bărbatului a mers totuşi acasă să verifice dacă acesta nu era totuşi la domiciliu. În acel moment bărbatul a realizat că uşa era încuiată pe dinăuntru şi nu putea pătrunde în casă, semn că bărbatul de 70 de ani era totuşi acasă. Din acest motiv, poliţiştii, şi ei prezenţi la faţa locului, au chemat în sprijin un echipaj de descarcerare al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, pentru a debloca uşa.
Pompierii s-au echipat în combinezoane şi au reuşit, în câteva minute, să deblocheze uşa apartamentului, unde se temeau că bărbatul de 70 de ani ar fi putut fi decedat. Din fericire, acesta a fost găsit dormind, în ultima cameră, însă într-o stare de semiconştienţă, acesta nefiind prea cooperant.
Ulterior, un echipaj echipat cu costume de protecţie, al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, a sosit la faţa locului şi l-a preluat pe bărbat pentru a-l transporta din nou la spital, unde urma să fie internat, alături de soţia sa.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
10.6 °
71 %
6.3kmh
100 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...