vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTComunicat de presă, Filiala ALDE Botoșani: Dorim produse bio românești, dar avem parte...

Comunicat de presă, Filiala ALDE Botoșani: Dorim produse bio românești, dar avem parte tot de importuri în magazine!

Odată cu pandemia creată de Covid-19, oamenii au început să realizeze cât de important este să avem producție proprie pentru tot ce avem nevoie,atât în țară cât și la nivelul fiecarei regiuni sau chiar județ.

De aceea, credem că acum mai mult ca niciodată ,Guvernul trebuie să sprijine fiecare fermier și fiecare agricultor  din țara noastră pentru a susține atât economia românească , dar și pentru a mânca cât mai natural și sănătos iar noi, consumatorii, să putem cumpăra aceste produse chiar în marile supermarketuri.

Dorim să le reamintim domnilor de la PNL, că au promis înainte de a prelua guvernarea că vor aduce subvențiile la nivel european, adică trebuiau mărite de aproape cinci ori mai mult, decât se acordă în România , deoarece observăm  că  preocuparea lor nu este nicidecum să le crească subvențiile agricultorilor , ci din contră, vor să le diminueze sau chiar să le elimine.

Președintele ALDE Botoșani, Roxana Florentina Țurcanu,  solicită parlamentarilor  PNL , reprezentanților Guvernului în teritoriu, precum și tuturor demnitarilor PNL din județul Botoșani,  care ne reprezintă la nivel național, să  nu ignore munca agricultorilor, referindu-ne acum la locuitorii din comuna Copălău, județul Botoșani, întrucât ani la rând s-a dorit ca această muncă să fie recunoscută  atât la nivel județean ,cât și la nivel național, fiind vorba de un usturoi cultivat natural  pe hectare întregi de pământ.

Precizăm faptul că, anul trecut Guvernul din care a făcut parte și ALDE, a apreciat și a recunoscut această muncă și activitatea  locuitorilor din comuna Copălău, respectiv cultivarea usturoiului și a aprobat finanțarea unui hectar cultivat cu usturoi, în valoare  de 3000 euro. Cei care au cultivat usturoi anul trecut au beneficiat de aceste subvenții, iar la nivelul județului nostru, comuna Copălău este cea unde s-a cultivat cel mai mult usturoi bio.

Din discuțiile noastre avute cu locuitorii comunei Copălău , am înțeles că au primit informații și se preconizează ca să le diminueze subvenția pe hectar la usturoi , adică  mai puțin de 3000 euro. Mai mult decât atât, sunt voci din cadrul PNL care spun că vor să elimine această subvenție considerând că nu este oportună.

Motiv pentru care, ALDE Botoșani le cere în numele cultivatorilor de usturoi din comuna Copălău, și din întreg județul, să nu-și bată joc de munca  și răbdarea cetățenilor pentru că este foarte greu să cultivi un hectar  de usturoi și  3000 de euro nu este foarte mult  ca subvenție pe un hectar, raportat la munca depusă de acești agricultori.

„Ne-am dorit să mâncăm produse românești, să avem legume și fructe autohtone și așa subvențiile din celelalte state din Uniunea Europeană sunt mai mari decât în România și daca se dorește să le diminueze sau chiar să le elimine, atunci chiar susținem importurile și avem o problemă cu oamenii care muncesc în agricultură atât în Botoșani cât și în toată țara”, a declarat  Roxana Florentina Țurcanu, președintele ALDE Botoșani.

Îi îndemnăm pe  toți cei din partidul aflat la guvernare , să nu se joace cu răbdarea oamenilor pentru că ei au răbdare până ajung în cabina de vot și atunci o să vadă  cât i-au înțeles românii!

Președintele ALDE Botoșani, Roxana Florentina Țurcanu

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
9.4 ° C
10.5 °
8.9 °
47 %
4.2kmh
25 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
10 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...