spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTInstituțiile de cultură revin ușor, ușor la normal

Instituțiile de cultură revin ușor, ușor la normal

♦ Biblioteca s-a deschis de marți, muzeele se vor deschide săptămâna viitoare, în trimp ce Școala Populară de artă continuă activitatea online, urmând ca la sfârșitul lunii iunie să organizeze în mod clasic examenele de diplomă.

Instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean (CJ) care au activitate cu publicul revin ușor, ușor la normal.

Prima care a deschis a fost Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu”. Aceasta a reluat activitatea atât la sala de lectură, cât și la secțiile de împrumut de pe 2 iunie. „Am redeschis! Ne-am luat toate măsurile de precauție și am redeschis, pentru că se simțea nevoia să redeschidem. O resimțeam noi, ca angajați, dar și botoșănenii care sunt îndrăgostiți de lectură. În această perioadă grea ne-am continuat activitatea în online, dar nu trebuie să uităm că omul mai are nevoie și de socializare”, a declarat Cornelia Viziteu, directorul Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu” Botoșani.

În timpul restricțiilor, în cadrul bibliotecii s-au realizat, în mediu online, mai multe activități, precum cursurile de limbi străini, activități ale cercului de filatelie și numismatică sau acțiuni sub genericul „#bibliotecaecutine”, unde au fost prezentate diferite cărți și autori.

Muzeul Județean Botoșani se apropie și el de momentul deschiderii pentru public. Acesta este preconizat undeva spre sfârșitul săptămânii viitoare, după ce instituția va primi banii de la CJ pentru achiziționarea termoscanerelor și a materiatelor sanitare necesare pentru ca vizitarea muzeelor să se facă în deplină securitate. Este vorba de aproximativ 10.000 de lei. „Sperăm să primim banii săptămâna aceasta, apoi să facem achizițiile de termoscanere, viziere, măști, mănuși, dezinfectant”, a declarat Aurel Melniciuc. Acesta a mai spus că, în prezent, custozii pregătesc o expoziție temporară despre Cultura Cucuteni pentru redeschiderea muzeului și că se intensifică activitățile la Ștefănești pentru ca în toamnă să se redeschidă și Muzeul „Ștefan Luchian” din Ștefănești care este de mai mulți ani într-un proiect de reabilitare-renovare.

Una dintre instituțiile cele mai afectate de pandemiei a fost Școala Populară de Artă „George Enescu”. Aceasta, potrivit reglementărilor legale, trebuie să-și desfășoare în continuare activitatea în mediul online. „Noi continuăm să activăm până la sfârșitul anului școlar în mediul online. Examenele de diplomă se vor ține în mod clasic, la sediul instituției, în ultima săptămână a acestei luni. Acum, în activitate este doar personalul auxiliar care asigură condițiile necesare, astfel încât examenele să se poată desfășura în mod sigur din punct de vedere sanitar”, a declarat Liviu Andronic, directorul Școlii Populare de Artă „George Enescu” Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
12.6 °
10.6 °
66 %
2.2kmh
100 %
mar
10 °
mie
19 °
joi
17 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...