Rezultate foarte bune la final de liceu – Rata de promovare la clasa a XII-a este de 97,76%

0

Inspectoratul Şcolar Judeţean a centralizat rezultatele elevilor care au absolvit clasa a XII-a. Din cei 3.119 elevi, au promovat 3.049, rata de promovare fiind de 97,76%.

Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a declarat că un singur absolvent botoşănean a reuşit performanţa de a încheia anul şcolar cu media maximă. Este vorba despre Ines Bălănescu, absolventă a Liceului „Demostene Botez” Truşeşti.

Date fiind contextul epidemiologic actual şi măsurile stabilite de conducerea Ministerului Educaţei vizând încheierea situaţiei şcolare, în acest an, la clasa a XII-a, se înregistrează o rată de promovare foarte bună. Din păcate, nu toţi elevii se pot bucura la finalul anului şcolar. Şapte elevi de clasa a XII-a au fost declaraţi repetenţi, 45 sunt corigenţi, la aceştia adăugându-se şi 18 elevi exmatriculaţi.

Gabriel Hârtie a arătat că, în cazul elevilor care nu au încheiat cu bine anul şcolar, nu a putut fi valorificată activitatea online. „Structura anului şcolar nu s-a modificat, astfel că elevii corigenţi vor avea posibilitatea să-şi îndrepte situaţia şcolară în vară”, a explicat oficialul.

Pentru anul scolar 2019 – 2020, perioada de desfăşurare a examenelor de corigenţă este 1 – 17 iulie pentru toate clasele din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi profesional şi pentru clasele de stagii de pregătire practică, şcoala postliceală şi de maiştri.

+1 -0
se încarcă...