Au început să dispară chioșcurile din curtea Spitalului Județean (video)

0

Unul după altul, comercianții părăsesc curtea Spitalului Județean de Urgențe „Mavromati” Botoșani. Ei au început să-și dezafecteze chioșcurile, nemulțumiți de chiriile pe care ar trebui să le plătească proprietarului, Consiliul Județean (CJ). „S-a ajuns până la o chirie de 27 de euro pe metru pătrat. Sunt bani mulți pe care nu ne mai permitem să-i plătim”, a declarat unul dintre comercianții care și-a dezactivat zilele trecute chioșcul.

De partea cealaltă, executivul CJ-ului susține că nu a majorat chiriile, ci doar a scos la licitație terenurile respective, iar prețurile vor fi stabilite în urma acestora. „Nu am majorat noi chiriile. Acolo se fac și s-au făcut licitații în urma cărora se stabilesc prețurile. Se fac niște evaluări conform legii, iar dacă au crescut prețurile, acesta s-a întâmplat doar în urma unor licitații, conform unor hotărâri ale Consiliului Județean”, a declarat Dorin Birta.

Teren destinat Ambulatoriului de specialitate

În ciuda faptului că terenul acela va rămâne viran, CJ nu ia în calcul să-l transforme în parcare, pe motiv că acolo se va construi ambulatoriul de specialitate. „Terenul acela va fi folosit pentru ambulatoriu, iar lucrurile sunt destul de avansate”, a mai spus Dorin Birta.

De altfel, în ședința CJ din 27 mai a fost aprobată o hotărâre prin care au fost actualizați indicatorii tehnico-economici pentru Ambulatoriul de specialitate de la 24,2 milioane lei la aproximativ 30 de milioane de lei. Clădirea va avea un regim de înălţime D+P+3E, cu suprafața construită de 1.066,50 metri pătrați și suprafața construită desfășurată de 5.417,81 metri pătrați, dimensionată pentru 34 de cabinete de specialitate, săli de investigații și săli de tratament necesare acestora, precum și spații administrative și auxiliare. Sectorul de spitalizare de zi va avea o capacitate totală de 49 de paturi distribuite în saloane și rezerve.

Obiectivul de investiții a fost inclus în lista sinteză a subprogramului, finanțarea urmând a se realiza după aprobarea investiției de către CNI. După aprobarea finanțării obiectivul va fi scos la licitație de către CNI.

+45 -12
se încarcă...