Inconștiență la 60 de ani

0

Persoanele care trebuiau să stea în izolare dau mari bătăi de cap autorităților. Este și cazul unui bărbat de 60 de ani, care deși abia se întorsese din străinătate, a fost descoperit luni pe străzi de către polițiști. El a fost depistat la aproximativ un kilometru de locuința sa, după ce o persoană a sunat la 112 și a reclamat că nu respectă normele impuse de autorități. El trebuia să stea în izolare până pe 20 iunie, dar acum va sta în carantină instituționalizată până pe 22 iunie. Mai mult, pe lângă contravaloarea carantinării, bărbatul va plăti și o amendă de 2.000 de lei.

Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP), la nivelul județului Botoșani, la ora actuală, numărul botoșănenilor aflați în izolare la domiciliu este 3.002, iar în carantină instituționalizată sunt 19 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă sunt bolnavi de Covid-19.

Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0745.619.074, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

+8 -1
se încarcă...