Liberalii pregătesc o nouă schimbare în conducerea IŞJ

0

Liberalii sunt hotărâţi să continue seria schimbărilor şefilor instituţiilor din educaţia botoşănenă. După ce la începutul acestei luni şi-a început activitatea ca director al Casei Corpului Didactic, profesorul Sorin Luca, cumnatul senatorului şi liderului liberal Costel Şoptică, acum se pregăteşte o nouă schimbare.

Pe 22 iunie, se încheie mandatul de patru ani, câştigat prin concurs, al Paulei Gavriluţă, inspector şcolar general adjunct. Potrivit legii, ea mai are dreptul la o prelungire de un an, însă, cel mai probabil, conducerea Ministerului Educaţiei va decide să numească un nou inspector şcolar general adjunct.

Surse din cadrul PNL au confirmat faptul că Ada Macovei, consilier judeţean PNL, fost inspector şcolar general în perioada 2009 – 2012, este propusă pentru această funcţie. Ea ar urma să facă echipă cu Paul Octav, numit în funcţia de inspector şcolar general adjunct, în februarie 2020 şi cu Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, al cărui mandat se va încheia în aprilie 2021.

Ada Macovei nu a dorit să facă prea multe comentarii în legătură cu revenirea în IŞJ. „Este doar o propunere. Aşteptăm ordinul de ministru”, a spus ea.

Ada Macovei este profesor doctor de chimie. Ea a absolvit în 2000 Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Facultatea de Chimie, la aceeaşi universitate finalizând un master în 2002 și doctoratul, în 2009. Ada Macovei a absolvit şi Facultatea de Științe Economice, specializarea Management şi este profesor la Școala 11 și la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe”.

+10 -5
se încarcă...