Săptămână cu temperaturi de vară

0

Săptămâna aceasta vom avea temperaturi de vară autentică, chiar dacă cea mai mare parte a zilelor vor fi înnorate. Meteorologii ne anunță că vom avea parte de maxime ce vor depăși, pe alocuri, e drept, pragul de 30ºC.

În primele patru zile ale săptămânii vremea va fi caldă, călduroasă în timpul după-amiezelor, dar, ulterior, până la finalul săptămânii, pe fondul generalizării instabilităţii atmosferice, se estimează o scădere uşoară de temperatură spre o medie regională de 27ºC-28ºC. Media temperaturilor minime va fi în creştere uşoară, de la 17ºC spre 19ºC la finalul primei săptămâni. Probabilitatea pentru ploi însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 11 – 16 iunie.

În condițiile ploilor din ultimele săptămâni, în județul Botoșani nu se mai poate vorbi de o secetă pedologică extremă sau puternică, cel mult de una moderată sau chiar de un oarecare optim mai ales pe terenurile înființate cu culturi de primăvară. Ritmurile biologice ale culturilor agricole vor evolua pe ansamblu normal în majoritatea regiunilor, iar în zonele din nordul și vestul județului, procesele vegetative ale plantelor vor fi ușor mai intensificate, în special pe arealele cu o bună aprovizionare cu apă a solului.

+5 -0
se încarcă...