Blocajul politic de la societăţile Eltrans şi Locativa a fost depăşit

0

Întruniţi astăzi, 11 iunie, în şedinţă extraordinară, consilierii municipali au modificat hotărârea de numire a reprezentanţilor Consiliului Municipal în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de la societăţile Eltrans, Locativa, Urban Serv şi Modern Calor.

La şedinţa online au participat 22 de consilieri, absentând un singur consilier, Andreea Buiuc, de la PSD. Aleşii locali nu au avut nicio intervenţie înainte de începerea votului, astfel că proiectul a fost votat în câteva minute.

Potrivit regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Municipal, votul a fost secret. S-au înregistrat 19 voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi două „abţineri”. Astfel, în AGA de la Eltrans a fost votat consilierul liberal Marius Oroşanu, în locul consilierilor PSD Călin Bosovici şi Andreea Buiuc. În AGA de la Locativa a fost numit consilierul liberal Cătălin Boboc, ales local care îi înlocuieşte pe consilierii PSD Daniela Vicol şi Silvia Diaconu.  Consilierii PSD Gabriel Tanasă şi Laurenţiu Maftei au fost reconfirmaţi prin vot ca reprezentanţi ai Consiliului Municipali în AGA de la Modern Calor, iar Vasile Chiru şi Ioan Brânzei îşi vor desfăşura în continuare activitatea în AGA de la Urban Serv.

Prin înlocuirea consilierilor social democraţi din AGA de la Eltrans şi Locativa a fost deblocată activitatea Consiliilor de Administraţie ale celor două societăţi. Deşi cele două CA-uri au primit undă verde în Consiliul Municipal, în şedinţele din 4 mai, respectiv 14 mai, până la această noii administratori nu şi-au putut începe activitatea. Social democraţii au motivat că nu au convocat şedinţele AGA deoarece au aşteptat rezultatul demersului viceprimarului Cosmin Andrei. Edilul a solicitat Prefecturii să nu acorde aviz de legalitate proiectelor votate în deliberativul local pe 4 mai şi 14 mai. În urmă cu două zile, potrivit celor precizate de secretarul general al municipiului, Ioan Apostu, Prefectura a comunicat că cele două hotărâri sunt corecte.

În lipsa unui consiliu de administrație valid din punct de vedere legal, Eltrans nu a putut modifica organigrama proprie, pentru a include posturi de șofer de autobuz și, în consecință, nu a putut parcurge procedura pentru a înlocui tramvaiele cu cele nouă autobuze achiziţionate în baza unui leasing operaţional.

Mai mult, blocarea prelungirii mandatelor membrilor CA-ului de la Locativa nu a permis conducerii societății să ia o decizie în privința reducerii chiriei pe perioada pandemiei pentru agenții economici afectați de criză, care își desfășoară activitatea în Incubatorul de afaceri.

 

 

+4 -3
se încarcă...