Botoșăneni salvați de pompieri, după ce s-au rătăcit în pădurea Ipotești

0

Două persoane din municipiul Botoșani, care s-au rătăcit în pădurea de la Ipotești în timp ce se plimbau, au fost găsite de pompierii botoșăneni, după mai bine de o oră de căutari.

S-a întâmplat în această seară, când cei doi botoșăneni, un bărbat de 44 de ani și o femeie de 41 de ani, au mers mai întâi la observator, după care au plecat pe jos, dar s-au dezorientat din cauza ploii torențiale și au ajuns pe un câmp de lângă pădure.

Deși la distanță se zărea o stână, cei doi nu mai puteau să își continue drumul întrucât bărbatul se deplasa cu ajutorul unor cârje având probleme locomotorii, iar terenul unde se aflau era accidentat.

Solicitați să intervină, pompierii botoșăneni au început căutările imediat, ghidându-se după informațiile primite telefonic de la cei doi. „După aproximativ o oră, salvatorii au ajuns la cei doi, care erau foarte speriați și uzi. Aceștia au refuzat să primească îngrijiri medicale la fața locului”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

+9 -0
se încarcă...