USR cere 25% din investiții în județele Moldovei

0

Parlamentarii USR din Moldova și liderii organizațiilor județene cer Guvernului ca în următorul buget de investiții de marea infrastructură să fie alocat un procent de 25% pentru Moldova, în concordanță cu numărul populației. „De 30 de ani, regiunea Moldovei a fost văduvită de către guvernele de la București de investiții serioase în infrastructură ceea ce a dus la o ruptură și mai accentuată între nivelul de trai de aici și din restul țării, în special Transilvania și București. Deși ar fi putut reprezenta un adevărat motor al economiei României, Moldova a fost lăsată în sărăcie, din această cauză apărând și exodul forței de muncă și depopularea localităților regiunii. Este momentul să se pună stop acestor politici păguboase ale Centrului. Moldova este singura provincie care nu a beneficiat de construcţia vreunui kilometru de autostradă. Consecinţele se pot vedea cu ochiul liber: izolare economică, pierdere de oportunităţi şi pierderi de vieţi pe şosele.Măcar în al 12 ceas, haideţi să nu îi refuzăm Moldovei şansa de a se dezvolta!”, se arată într-un material semnat și de liderul USR Botoșani, Andrei Drancă.
Parlamentarii USR fac apel și la ceilalți parlamentari să se alăture inițiativei și să determine guvernul să aloce 25% din bugetul de infrastructură pentru Moldova.
Demersul parlamentar va fi continuat de cel public, printr-o campanie online de strângere de semnături de la cetățenii din județele Moldovei.

+9 -0
se încarcă...