Mai mult timp pentru facilități fiscale

0

Termenul de 14 iunie 2020,  pentru anumite facilitãți fiscale care expirau la 30 de zile de la încetarea stãrii de urgențã, se prorogã pânã la data de 25 iunie 2020. Măsura a fost publicată în Monitorul Oficial al României nr. 459 din 29 mai 2020, în Ordonanța de urgențã a Guvernului nr. 90 din 27 mai 2020 pentru modificarea OG nr. 6/2019 privind instituirea unor facilitati fiscale, precum şi pentru modificarea altor acte normative.

Facilitaţile fiscale de care pot beneficia contribuabilii includ nedatorarea de accesorii (dobânzi și penalitãți de întârziere) pentru obligațiile fiscale scadente începând cu data de 21 martie 2020, suspendarea sau neînceperea mãsurilor de executare silitã, dar și rambursarea TVA cu control ulterior pentru o categorie mai largã de contribuabili. Facilitățile mai includ
menținerea eșalonãrilor la platã în situația nerespectãrii condițiilor standard, dar și că termenele de prescripţie a dreptului organului fiscal de a stabili creanţe fiscale şi de a cere executarea silitã, precum şi cel al contribuabilului/plãtitorului de a cere restituirea creanţelor fiscale, se suspendã sau nu încep sã curgã. 
„Contribuabilii interesaţi pot afla mai multe informații și prin intermediul CallCenter-ului, apelând numãrul de telefon: +4 031 403 91 60. „, se arată într-un comunicat de presă transmis de finanțiști. 

+3 -0
se încarcă...