vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTAnchete la Spitalul Județean după moartea unui pacient cu covid

Anchete la Spitalul Județean după moartea unui pacient cu covid

Conducerea celui mai mare spital din județ a demarat o anchetă internă după ce familia unui pacient decedat în unitatea sanitară a adus acuze grave la adresa cadrelor medicale și a modului de organizare.

Într-o postare pe rețelele de socializare, familia unui bărbat decedat în spital, din cauza covid19, se arată indignată de faptul că medicii nu ar fi comunicat cu aceștia în legătură cu starea bărbatului, iar la un moment dat ar fi fost chiar agasați de telefoanele primite de la aparținători ca să afle detalii despre acesta. „Cum poți spune, ca medic, unui copil care sună să se intereseze de starea părintelui său: ? Fă tot posibilul SĂ NU MOARĂ! Asta vă este menirea, să salvați vieți, nu SĂ OMORÂȚI!”, spun rudele.

Mai mult, familia susține că bărbatul a fost ținut în cortul din curtea spitalului „aproape 12 ore în frig și ploaie, alături de alți oameni posibil infectați” până a fost internat.

Familia spune că bărbatul se simțea bine, mânca și s-ar fi destăinuit rudelor că nu i se administrează niciun medicament, iar medicii l-ar fi sedat forțat, când l-au auzit că se plângea de tratamentul din spital. “Deși el se simțea bine, mânca, l-ati sedat pentru ca ne-a spus la telefon că vă bateti joc de el, ca nu îi administrați nimic, să venim să îl luăm acasă pe semnătură! Instant i-ați închis telefonul și l-ați sedat…iar după 3 zile sunați că a murit? Dacă avea Covid de ce nimeni de la DSP Botoşani NU i-a făcut timp de 2 săptămâni de când era internat nici un test soţiei? Deşi în repetate rânduri ea a sunat la DSP Botoşani să vină să îi facă test!!!!!! De ce nu a facut ancheta sa vada contactii sai??? Pentru ca NU avea Covid?? Atatea întrebări fără răspuns…pentru voi doar un număr în plus la lista de Covid iar pentru noi o durere imensa! Poate totuși se sesizează cineva şi ia atitudine să nu mai moară oamenii cu zile în Spitalul Judeţean Botoşani! Suntem un oras mic, uitat de lume…iar fiecare face ce vrea aici! Ca mori sau trăiești nu ii interesează”, spune una din rude.

Bărbatul de 56 de ani a decedat pe data de 11 iunie, acesta suferind de mai multe afectiuni cronice, care s-au agravat din cauza covid19.

La nivelul Spitalui Județean a fost deja declanșată o anchetă din acest motiv. “Pacientul era unul cu comorbidități, a cărui stare s-a degradat rapid. Nu intubează nimeni sau sedează un pacient fără motiv. Noi ne vom întâlni luni cu toți cei implicați, reprezentanț UPU, ATI, paza spitalului și vom verifica toate aspectele sesizate. Dacă, într-adevăr, așa s-a vorbit rudelor, este o dovadă totală de neprofesionalism și chiar nesimțire. Dar vom verifica”, a spus medicul Radu Malancea, managerul Spitalului Județean de Urgență.

Și Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă după ce postarea de pe rețelele de socializare a ajuns si în atenția directorului instituției. “Noi ne vom autosesiza. Familia poate face o sesizare, dacă sunt mai multe aspecte care trebuie să ne fie aduse la cumoștință și vom cere și de la spital mai multe lămuriri”, a spus medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
7.6 °
5.5 °
82 %
2.1kmh
46 %
vin
5 °
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...