Faptele bune fac minuni – Asociaţia „Grup Civic” a construit o casă în doar 17 zile (video)

0

Asociaţia „Grup Civic” Botoşani a reuşit să schimbe în bine viaţa unui botoşănean. În doar 17 zile, cu ajutorul multor botoşăneni care nu rămân indiferenţi la greutăţile semenilor, asociaţia condusă de Daniel Câşlariu a ridicat o căsuţă pentru bunicul Ştefan, din Ionăşeni. El locuia într-o casă bătrânească, neracordată la reţeaua electrică. Dar cum un necaz nu vine niciodată singur, în luna noiembrie a anului trecut casa a fost distrusă de un incendiu. Cu toate acestea, el a continuat să locuiască acolo, în frig, fără minime condiţii de trai. De pe pat, bătrânul vedea cerul şi nu contenea să-şi plângă viaţa amară. Impresionat de situaţia bunicului, Daniel Câşlariu a decis să-l ajute.

În urmă cu 17 zile, Asociaţia <Grup Civic> a luat o hotărâre care ar fi trebuit să o ia autorităţile locale. Mi-aş fi dorit ca autorităţile locale să facă ceva pentru bunicul Ştefan. Din păcate, nu au făcut nimic. În schimb, Asociaţia  <Grup Civic>, în doar 17 zile, a schimbat destinul unui bătrân. Asociaţia <Grup Civic> Botoşani, datorită unor oameni cu suflet mare, a reuşit să-i construiască de la zero o căsuţă bunicului Ştefan”, a declarat Daniel Câşlariu.

Căsuţa are un hol unde va fi amenajată bucătăria, pentru aceasta fiind cumpărate deja butelia şi aragazul. În camera spaţioasă, a fost montată soba şi tot acolo se află un pat şi o masă. Bunicul a adus din casa bătrânească o icoană şi a spus cu lacrimi în ochi că se bucură de casă nouă şi îşi doreşte „viaţă multă”.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, cu ajutorul, dumneavoastră, oameni buni, în doar 17 zile destinul bunicului s-a schimbat. Mulţumim tuturor celor care au contribuit la această minune pentru bunicul Ştefan, care nu mai spera. De asemenea. ţin să mulţumesc firmei Try Grup şi Balastierei Corni, care întotdeauna ne-au dat balast pentru toate casele pe care le-am construit pentru cei nevoiaşi”, a mai spus Daniel Câşlariu.

Aceasta este a doua casă casă construită de Asociaţia „Grup Civic” în Ionăşeni – Truşeşti. Prima casă a fost ridicată pentru o familie cu cinci copii premianţi, care s-a mutat în casă nouă în ajun de Crăciun.

Daniel Câşlariu le-a mulţumit tuturor pentru sprijinul acordat, pentru bunătatea de care dau dovadă şi speră că va fi ajutat în continuare să schimbe în bine viaţa unor botoşăneni. Pentru bunicul Ştefan vrea să mai cumpere un frigider, dar şi să-i racordeze căsuţa la reţeaua electrică.

Cine doreşte să se implice în activitatea Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani poate dona orice sumă în conturile: RO03BTRLRONCRT0530156401 (lei), RO50BTRLEURCRT0530156401 (euro), Codul Swift BTRLRO22.

+64 -7
se încarcă...