Adăpost de animale incendiat din cauza puricilor

0

A vrut să scape de purici, dar și-a incendiat adăpostul de animale. Este pățania unei femei din comuna Hlipiceni, care a vrut să facă o dezinsecție, dar a apelat la o metodă total greșită și totodată ieșită din comun.

Incidentul a avut loc în această dimineață, în jurul orei 7, când bătrâna a aprins focul în mijlocul adăpostului de animale, sperând că astfel va scăpa animalele de purici, doar că flăcările s-au extins la un lambriu din pvc, apoi la podul și acoperișul construcției, iar focul a cuprins anexa. Când au văzut flăcările, vecinii au sunat la 112 și au solicitat sprijin din partea pompierilor.

„La fața locului s-au deplasat pompierii voluntari din comună, dar și un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecilă cu apă și spumă. Primii care au ajuns la fața locului au fost membri Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Hlipiceni. La sosirea forțelor de intervenție, ardea acoperișul adăpostului de animale, existând pericolul de propagare a flăcărilor la casa aflată la circa 5 metri distanță”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit opt pompieri militari și voluntari, focul fiind stins în mai puțin de o jumătate de oră.

+4 -2
se încarcă...