Reorganizare Eltrans – Din organigrama societăţii dispar 19 posturi

0

Victor Ivănescu, directorul Eltrans, a explicat care sunt etapele care trebuie parcurse până la înlocuirea tramvaielor cu cele nouă autobuze achiziţionate în baza unui leasing operaţional. „Am constituit Consiliul de Administraţie, în aceste zile îl înregistrăm la Registrul Comerţului, după care aprobăm planul de reorganizare a societăţii, noua organigramă şi noul stat de funcţii. După aceea, încep termenele de notificare, de preaviz, pentru că numai preavizul este de 20 de zile lucrătoare”, a spus Victor Ivănescu.

Potrivit oficialului, reorganizarea societăţii presupune reducerea numărului de angajaţi de la 126 la 107. „Mai avem angajaţi pe perioadă determinată, dar şi colegi care se vor pensiona. Încă nu am stabilit cine pleacă deoarece nu ştim câţi colegi vor accepta să treacă pe posturile vacante”, a adăugat Victor Ivănescu.

Societatea Eltrans are nevoie de 26 de şoferi pentru autobuze. La această dată, 11 vatmani urmează cursurile necesare pentru reconversia profesională. Alţi opt salariaţi din unitate au permis pentru conducerea autobuzelor şi-şi vor lua atestatul la începutul lunii viitoare. Pentru a asigura personalul necesar, unitatea din subordinea Consiliului Municipal va mai angaja încă şapte şoferi.

Directorul Eltrans nu a exclus posibilitatea ca autobuzele să fie scoase pe trasee înainte de 1 august. „Este un calendar pe care l-am preconizat noi, dar poate reuşim să înlocuim tramvaiele mai înainte de 1 august (data anunţată de primarul Cătălin Flutur – n.r.)”, a concluzionat Victor Ivănescu.

+14 -1
se încarcă...