Evaluare Naţională – Sute de elevi nu s-au prezentat astăzi în sălile de examen

0

Sute de absolvenţi de gimnaziu au absentat astăzi de la proba la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, din cei 4.402 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat în săli 4.054 de candidați (92,1%). 348 de elevi, reprezentând 7,9% din cei înscrişi, au absentat.

Nici un elev nu a avut temperatura peste maximul admis. Nu au fost solicitări privind susținerea examenului cu subiectele de rezervă. În cele 105 centre de examen în care s-a desfășurat proba scrisă de Matematică nu a fost înregistrată nici o tentativă de fraudă”, au transmis reprezentanţii IŞJ.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Candidaţii care depun contestații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care menționează că au luat la cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Deja ai votat!
se încarcă...