Grădiniţele de stat primesc cereri de la părinţi pentru programul din vacanţa de vară

0

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a anunţat că, începând cu data de 16 iunie 2020, unitățile de învățământ preșcolar/educație timpurie de stat primesc cereri de la părinții care au avut copiii înscriși în anul școlar 2019 – 2020 și care doresc să beneficieze de aceste servicii de educație și îngrijire în perioada vacanței de vară.

„Cererile pentru participarea copiilor la programul de activități recreative desfășurate în unitățile de învățământ preșcolar/educație timpurie de stat, în perioada verii, se pot transmite în format electronic sau letric sau personal, prin depunere, la unitatea de învățământ pe care copilul a frecventat-o/la care a fost înmatriculat, după un program stabilit și afișat/postat la avizier și/sau pe site-ul unității de învățământ. Termenul de transmitere a cererilor este până la data de 19 iunie 2020, ora 14.00”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IŞJ.

Cererile vor fi centralizate la Inspectoratul Școlar Județean până vineri, 19 iunie, ora 17. 00. Ulterior, vor fi transmise autorității publice locale pentru a decide, prin consultare, asupra grădiniţelor de stat care vor organiza activități recreative cu copiii în perioada vacanței de vară. Lista cu unităţile care vor avea activitate în vacanţa de vară va fi stabilită în funcţie de numărul de cereri primite de fiecare unitate de învățământ, capacitatea unității de învățământ în condițiile impuse de prevederile legale în vigoare, gradul de îndeplinire a prevederilor din Ordinul comun pentru stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, after school-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul coronavirus, respectarea prevederilor legale în vigoare, privind efectuarea concediului de odihnă anual al cadrelor didactice.

Lista cu unitățile de învățământ preșcolar care se vor deschide în perioada verii va fi afișată la avizierul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani și pe site-ul acestuia.

+1 -0
se încarcă...