Noi reguli pregătite pentru noul an şcolar

0

Activitatea didactică în noul an şcolar se va derula după reguli impuse de epidemia de coronavirus.

Clase de maximum 10-15 elevi, program de maximum 4 ore pe zi la școală pentru elevi şi 30 de minute ora de curs, cu condiţia ca jumătate dintre elevi să înveţe de acasă online – acestea sunt câteva dintre regulile care trebuie aplicate la redeschiderea școlilor și care se regăsesc în recomandările Institutului Național de Sănătate Publică.

Pe 29 mai, acest document a fost trimis în școli.

În timpul orelor de curs, elevii trebuie să păstreze între ei o suprafață de patru metri pătrați, regulă după care se derulează şi examenele naţionale din acest an. Specialiștii apreciază că “este posibilă creșterea numărului de elevi în funcție de condițiile locale, dar trebuie îndeplinită condiția unui singur copil în bancă”.

Institutul Naţional de Sănătate Publică recomandă „participare alternativă a elevilor, prin rotație, la orele de clasă online a unei părți din elevi, ceilalți fiind prezenți fizic la școală (de preferat în prima etapă, întrucât asigură un timp de expunere mai redus pentru fiecare elev)”. Totodată se recomandă ca una din cele patru ore să se deruleze în fiecare zi în curtea școlii.

Totodată, specialiştii au stabilit să nu se mai facă experimente la orele de chimie, fizică, biologie care necesită interacțiune strânsă între elevi. Orele de curs vor fi de maximum 30 de minute, iar pauzele de maximum 20 de minute, pentru ca toţi elevii că aibă timp să se spele câte 20 de secunde pe mâini, la ieșirea și la intrarea din pauze.

Culoarele făcute în această perioadă în şcoli vor fi menţinute și la reluarea activităţii, în toamnă. Pentru elevi, purtarea măştilor va fi obligatorie numai în pauze. Măștile vor fi obligatorii pentru profesori.

+6 -3
se încarcă...