Poliţişti anchetaţi pentru agresiune

0

O anchetă internă a fost demarată în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean după ce un tânăr, reţinut pentru mai multe fapte penale, a acuzat că a fost agresat.

Totul s-a petrecut sâmbătă după-amiază, când tânărul, în vârstă de 19 ani, din comuna Răchiţi, a fost ridicat de acasă după o acţiune a poliţiştilor care viza mai multe persoane implicate în ţepe prin telefon, prin metoda „Accidentul”.

Ulterior, tânărul a fost dus la sediul poliţiei, unde a acuzat că ar fi fost agresat, în timpul cercetărilor, de către poliţiştii care au efectuat ancheta. Acesta a făcut dezvăluirea în faţa judecătorului care i-a dat un mandat de 30 de zile de arest, ulterior magistratul luând decizia ca tânărul să fie transportat la spital. Acesta a fost însoţit la Urgenţe de trei angajaţi ai IPJ, care l-au flancat în permanenţă, tânărul acuzând dureri în zona pieptului şi la cap.
Deşi, în primă instanţă, cadrele medicale nu au stabilit că acesta avea urme de agresiune, reprezentanţii poliţiei au declanşat o anchetă internă în baza celor spuse de cel aflat în custodia oamenilor legii. „Se efectuează verificări prin intermediul Biroului Control Intern, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-ar fi produs evenimentul”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Tânărul de 19 a fost reţinut alături de un alt bărbat, în vârstă de 34 de ani, din comuna Drăguşeni, cei doi fiind acuzaţi de complicitate la înşelăciune. Arestările au avut loc în urma unor descinderi organizate de poliţiştii Secţiei nr.1 Botoşani, împreună cu cei din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale (BIC) şi în colaborare cu IPJ Arad, au pus în executare nouă mandate de percheziţii domiciliare, două pe raza municipiului Botoşani, cinci pe raza comunei Răchiţi şi două la Penitenciarul Arad.

Cu ocazia percheziţiilor, la locaţiile vizate au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe mijloace de proba ce prezintă interes în cauză.

+10 -5
se încarcă...