Criminal vânat pentru bani de Ministerul Justiției

0

Autor al unui dublu asasinat comis în 2014, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Corni, riscă să fie executat silit chiar de Ministerul Justiției, care încearcă să recupereze de la el peste 20.000 de lei. Deja, Ministerul Justiției a obținut titlu executoriu pentru suma cu pricina și a apelat la serviciile unui executor din municipiul Botoșani, care a declanșat procedurile.

Închis în prezent în Penitenciarul Arad, unde își execută pedeapsa, Gabriel Moțoc are de achitat 21.646 lei, după o crimă comisă în urmă cu aproape șase ani în județul Iași. Originar din satul Balta Arsă, tânărul, pe atunci în vârstă de 17 ani, muncise ca cioban la mai multe stâni din județul Iași, iar la începutul lunii septembrie 2014 a ajuns în locuința a doi bătrâni din satul Vlădiceni (comuna Tomești – județul Iași), pe care i-a ucis câteva zile mai târziu, în scop de jaf. Prins câteva zile mai târziu de polițiști și trimis în judecată, Gabriel Moțoc a fost condamnat pentru omor calificat, instanța dispunând măsura educativă a internării într-un centru de detenție pe o perioadă de 15 ani (n.r. – măsură care a fost comutată mai apoi în închisoare), tânărul fiind obligat să achite daune morale de 700.000 de lei aparţinătorilor celor doi bătrâni ucişi, precum şi daune materiale de aproximativ 45.000 de lei.

În aprilie 2016, imediat ce sentința a rămas definitivă, Ministerul Justiției a dispus acordarea de compensații financiare față de două dintre rudele victimelor, în sumă de 10.823 de lei pentru fiecare, banii reprezând parte din daunele stabilite de instanță. Ulterior, Ministerul Justiției l-a acționat în instanță de botoșănean, Judecătoria Botoșani stabilind că tânărul trebuie să restituie cei 21.646 lei achitați în numele lui. Acum, Ministerul Justiției a apelat și la executorul judecătoresc Sorin Gavriliuc, care urmează să recupereze suma cu pricina. „Procedura de executare a fost declanșată, însă persoana în cauză se află în executarea pedepsei și nu obține niciun fel de venituri”, a spus executorul Sorin Gavriliuc.

+6 -1
se încarcă...