Actorii Teatrului “Eminescu” se pregătesc pentru noi întâlniri cu publicul botoşănean.

0

Actorii botoşăneni se vor întâlni cu publicul în fiecare săptămână. Sâmbătă şi duminică va fi prezentat spectacolul “Casting … Casting … Casting” (text Lucian Băleanu, regia artistică Alexandru Vasilache). Spectacolul în care joacă actriţa Ella Nistor va fi prezentat sâmbătă, 20 iunie, ora 19.00, în Amfiteatrul din Complexul Cornișa și duminică, 21 iunie, ora 19.00, la Tridex Sport Arena (intrarea de lângă Școala Populară de Arte).

„Rămânem consecvenţi cu o reprezentaţie în Complexul de agrement Cornişa, cu un spectacol vorbind despre unul dintre momentele importante din viaţa tinerilor, această întâlnire, acest casting. De fapt, fiecare om, până la urma urmei, nu doar cei din zona artisticului, aproape în fiecare zi dă câte un casting, câte o probă a concordanţei dintre ceea ce poate oferi şi aşteptările pe care cineva anume la are la un moment dat. Aşa cum am obişnuit deja publicul, vom avea şi colaborarea unei alte structuri culturale importante din municipiul Botoşani, Şcoala Populară de Arte <George Enescu>, şcoală care va fi prezentă la această întâlnire culturală a teatrului prin două soliste de muzică uşoară, Ana Maria Ionescu, profesoară şi Andra Istin, cursantă. De asemenea, vom avea şi o surpriză literară. Profesorul Nicolae Brădăţan şi Dumitru Monacu vor citi publicului din creaţiile lor literare, de o anumită structură, acele catrene umoristice”, a declarat Traian Apetrei, directorului Teatrului „Mihai Eminescu”.

Pe 27 iunie, va urma un spectacol în premieră. „Vom continua pe 27 iunie şi mai ambiţioşi, ducând chiar în acest spaţiu în aer liber şi o premieră <Întoarcerea de acasă>, în Complexul de agrement Cornişa şi apoi un alt spectacol, <Ursul>, la Tridex Sport Arena. Bineînţeles şi muzica de rigoare, cu care ne-am obişnuit publicul, în aceste reprezentaţii în care se întâlnesc mai multe arte, în care încercăm să ţinem bine măsura şi momentul anului, înţelegând teatrul şi ca un medicament de care publicul are mare nevoie acum. Pe de altă parte, asigurăm şi continuitatea de care lumea artistică, actorii, tot personalul unui teatru are absolută nevoie. Suntem în pregătire şi cu alte trei reprezentaţii, toate acestea pregătite o vreme în mediul online, dincolo de faptul că, săptămânal, am avut din istoria mai apropiată sau mai îndepărtată spectacole filmate pe care le-am transpus în mediul digital şi le-am oferit publicului. Au fost accesări cu miile, semn că publicul a fost interesat, după cum şi acest contact direct, chiar cu această foarte riguroasă prezenţă a publicului, arată că teatrul este o componentă indispensabilă a vieţii din comunitate”, a afirmat Traian Apetrei.

Potrivit oficialului, actorii se vor întâlni cu publicul pe toată perioada verii, dat fiind faptul că au avut concediu de odihnă aferent acestui an, concediu impus de actualul context epidemiologic. „Suntem destul de aproape cu pregătirea unor spectacole şi, în momentul în care s-ar putea desfăşura măcar repetiţiile oarecum continuu, să aducem publicului în săli, când va fi posibil, spectacole de calitate, prin care şi actorii să-şi respecte rangul, aşteptările, să privească şi ei ochii spectatorilor. E un public constant al teatrului, dar şi alţi concitadini au nevoie şi de altceva, decât de aceste numeroase spaime care ne înconjoară din toate direcţiile”, a concluzionat Traian Apetrei.

+4 -0
se încarcă...