Nu scăpăm de ploi nici săptămâna viitoare

0

Ploile care ne-au dat mari bătăi de cap nu se opresc nici în această săptămână. Cel puțin nu până în weekend-ul viitor când sunt prognozate primele zile fără instabilitate atmosferică.

De altfel, județul Botoșani, ca aproape 80% din întreaga țară, este sub Cod portocaliu de instabilitate atmosferică până luni dimineață la ora 6:00, după care, până miercuri, la ora 10:00, va fi sub avertizare de tip Cod galben. Meteorologii precizează că aceste avertizări pot fi prelungite în funcție de evoluția fronturilor atmosferice. Ziua de miercuri se anunță a fi cea mai afectată de ploi.

Vor fi intervale de timp cu averse torenţiale şi se vor acumula cantităţi de apă de peste 40 l/mp şi pe arii restrânse 50-80 l/mp. Vor fi şi intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice şi grindină.

Ploile din ultima perioadă, au făcut ca să nu se mai poată vorbi de secetă în această perioadă, umiditatea din sol fiind aproape de optim, iar în anumite părți ale județului fiind deja excedentară.

Pe acest fond ploios și temperaturile vor fi mai mici. Astfel, de luni până vineri vom putea vorbi de o temperatură maximă ce va oscila între 22ºC și 24ºC, în timp ce minima se va menține pe un platou de 16ºC. Temperaturile vor crește în weekend, când maximele vor crește cu câte două grade zilnic, ajungând duminică la 28ºC, potrivit prognozei.

+5 -0
se încarcă...