Bacalaureat 2020 – Candidaţii vor susţine mâine proba scrisă la Limba şi literatura română

0

3.224 de candidaţi botoşăneni, 2.787 din seria curentă şi 457 din seriile anterioare, sunt aşteptaţi mâine, 22 iunie, în sălile de examen pentru a suţine proba scrisă la Limba şi literatura română, din cadrul Bacalaureatului. În judeţul Botoşani examenul va fi susţinut în 24 de unităţi, 20 fiind centre de examen, în alte patru funcţionând subcomisii ale unor centre de examen.

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. La intrarea în unitatea de învățământ a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic și a elevilor, un cadru medical le va măsura temperatura (care nu va trebui să depășească 37,3 grade Celsius). În centrele de examen sunt asigurate materiale și echipamente de protecție (covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini etc). Intrările/ieșirile, precum și sensul de deplasare pe coridoare către sălile de clasă și spre alte încăperi sunt stabilite de unitatea de învățământ, semnalizate corespunzător și dezinfectate în mod regulat. În sălile de clasă candidaţii vor fi aşezaţi în aşa fel încât să existe o distanță între ei, pe rânduri și între rânduri, de doi metri unul față de celălalt.

Timpul alocat pentru rezolvarea subiectelor este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. În toate sălile de examen este asigurată monitorizarea video și audio.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații trebuie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen. Candidaţii nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, manuale, dicționare, notițe, însemnări, precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

Ministerul Educației și Cercetării asigură linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Potrivit reprezentanţilor ministerului, numărul va fi disponibil în perioada 22 – 25 iunie, între orele 8:00 – 16:00.

Marți, 23 iunie, se va desfășura proba la Limba și literatura maternă, iar miercuri, 24 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului și a specializării, va fi susţinută pe 25 iunie.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este programată pentru 30 iunie (până în ora 12:00). În conformitate cu prevederile legale vizând prelucrarea datelor cu caracter personal, afișarea rezultatelor se va face cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Contestațiile pot fi depuse pe 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează şi o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

+1 -0
se încarcă...