Mănăstirea Gorovei îşi serbează astăzi hramul – Sfânta Liturghie este oficiată de PS Calinic Botoşăneanul

0

Astăzi, 24 iunie 2020, Mănăstirea Gorovei își serbează hramul istoric, de marea sărbătoare  Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Sfânta Liturghie va fi oficiată de către PS Calinic Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, alături de un sobor de preoți și diaconi. După slujba Sfintei Liturghii, arhiereul va rosti rugăciuni de binecuvântate şi de dezlegare de păcate, dar şi un cuvânt de învăţătură.

La ora 12.00, va avea loc o procesiune cu Sfânta Icoană Făcătoare de minuni a Sfântului Ioan Botezătorul.

Mănăstirea Gorovei a fost ridicată de călugărul Avramie, de la Mănăstirea Dragomirna. Acesta lucra în poienile de la Vârful Câmpului şi a auzit cântându-se troparul Sfântului Ioan Botezătorul. Muzica divină ar fi durat trei zile iar Avramie a decis să ridice acolo o biserică din lemn. Icoana Sâfntului Ioan Botezătorul ar fi fost furată de la o mănăstire din zona Sucevei de câţiva tătari. Aceştia au îngropat icoana la rădăcina unui copac în poiana de la Vârful Câmpului, în locul de unde ar fi auzit călugărul Avramie troparul Sfântului Ioan Botezătorul. Când a săpat la rădăcina copacului, călugărul a găsit icoana.

Icoana Sfântului Ioan Botezătorul se află în biserica Mănăstirii Gorovei fiind considerată de credincioşi făcătoare de minuni. Călugării şi credincioşii spun că cei care se roagă cu credinţă se pot vindeca de boli.

+4 -1
se încarcă...